Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Μην μείνει ούτε ένας συμπολίτης χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα, χωρίς ζεστά ρούχα

Κατά την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο των γιορτών, άμεσος στόχος και καθήκον όλων μας, ιδιαίτερα σε αυτές τις «άγιες» ημέρες, πρέπει να είναι να μην μείνει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς ζεστά ρούχα.
Το πνεύμα των γιορτών υπάρχει σε κάθε έναν από εμάς. Οφείλουμε να νιώσουμε και να γίνουμε πιο ανθρώπινοι. Το θέμα της κοινωνικής ευθύνης είναι ....

υπόθεση όλων μας. Εάν στα χρόνια της ευμάρειας εκπαιδευθήκαμε στον ατομικισμό, τώρα είναι ώρα η συλλογικότητα να κερδίσει το χαμένο έδαφος.
Να λειτουργήσει συγκολλητικά στον κοινωνικό κατακερματισμό. Και όλοι μαζί, να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το οξυγόνο που θα κρατήσει ζωντανή την κοινωνία μας, στις σημερινές δυσχερέστατες συνθήκες.
Στην προσπάθεια αυτή, οι Προνοιακές - Κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Συσσίτια κ.α.) αλλά και της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας (Συσσίτια, Φιλόπτωχα Ταμεία κλπ) δίνουν το καθημερινό «παρών».Δήμος και τοπική Εκκλησία με συνέπεια και επιμονή στηρίζουν τη λειτουργία και το έργο των Κοινωνικών Δομών τους.
Όμως, η αρωγή και εθελοντική προσφορά όλων μας (όπως και στον Έρανο Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης που πραγματοποιείται έως και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου), στο μέγεθος των δυνατοτήτων μας, είναι απαραίτητη ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας να μην αισθανθούν την απουσία των στοιχειωδών.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια, κομβικό ρόλο έχουν και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ανταποκρινόμενα στο ρόλο τους αναδεικνύουν τα κοινωνικά προβλήματα και με θετικό τρόπο ευαισθητοποιούν τους συμπολίτες ώστε να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους και να συμμετάσχουν στην προσπάθεια για στήριξη των πλέον ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας.