Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Ο Δήμος μοίρασε δώρα στα παιδιά

Δώρα σε διακόσια και πλέον παιδιά, μαθητές/-τριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νήπια προσχολικής ηλικίας, οικογενειών ευπαθών κοινωνικών ομάδων ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μοίρασε ο Δήμος Χαλκιδέων.
Η διανομή των δώρων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γιορτινής εκδήλωσης που ....

πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 4 Ιανουαρίου το απόγευμα στην κατάμεστη από παιδιά και γονείς, αίθουσα Παπαδημητρίου.
Στην αρχή της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολούθησαν μια πολύ όμορφη παράσταση κουκλοθέατρου και διασκέδασαν με την καρδιά τους.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά ενώ τέλος, μοιράστηκαν τα δώρα που έφεραν μεγάλη χαρά στα παιδιά. Μην αφήνοντας ούτε ένα παραπονούμενο και σκορπίζοντας πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών (από τα οποία τα περισσότερα δεν είχαν την ευτυχία να υποδεχθούν τον Αη Βασίλη, δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους στις σημερινές δυσχερέστατες συνθήκες).
Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του, ευχαρίστησε τόσο την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ Τασούλα Μακαρώνα-Ψυχογιού και το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών του Δήμου όσο και τις επιχειρήσεις αλλά και τους συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν με την προσφορά τους στη συγκέντρωση των δώρων (μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και κατά τη διάρκεια της κοινής δράσης με τον Ρ/Σ Σκάι και την Εθνική Τράπεζα), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «κανένα παιδί χωρίς δώρο, κανένα παιδί χωρίς χαρά».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΙΣ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Κατά την περίοδο των γιορτών, ο Δήμος με τον φωτεινό διάκοσμο που τοποθέτησε και στόλισε την πόλη, με τη λειτουργία του παραμυθοχωριού στο άλσος Κανήθου και σειρά από γιορτινές δράσεις, φρόντισε να εντείνει την αίσθηση της σημαντικότητας της περιόδου για τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους. Ενισχύοντας την τοπική αγορά αλλά και καλλιεργώντας την υπέρβαση από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Ωστόσο, πέραν της λάμψης, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα με πολλούς συμπολίτες να στερούνται ακόμη και των στοιχειωδών για την επιβίωσή τους. Και κατά την ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο των γιορτών, η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα.
Στόχος και καθήκον από πλευράς Δήμου, τέθηκε «να μην μείνει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς φαγητό, χωρίς ζεστά
ρούχα».
Στην προσπάθεια αυτή, ο Δήμος με συνέπεια και επιμονή στήριξε τη λειτουργία και το έργο των Κοινωνικών Δομών του που έδωσαν το καθημερινό «παρών».
Διανέμοντας τρόφιμα (φρέσκο κρέας και πουλερικά, λαχανικά, λάδι, αλεύρι και τυποποιημένα προϊόντα) και ρουχισμό στους 2.100 ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου,. Ξεκινώντας τη λειτουργία της Παροχής Συσσιτίων και του Ανοικτού Κέντρου Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, στο πλαίσιο  του Προγράμματος «αντιμετώπισης της Φτώχειας». Διοργανώνοντας το Πρωτοχρονιάτικο γεύμα αγάπης σε άπορους συμπολίτες, ωφελούμενους της Παροχής Συσσιτίου και καταγεγραμμένους από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Διανέμοντας δώρα σε πάνω από 200 παιδιά, οικογενειών ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Σε όλη αυτήν την προσπάθεια, η αρωγή και εθελοντική προσφορά όλων μας, στο μέγεθος των δυνατοτήτων του καθενός, ήταν απαραίτητη. Και το παρήγορο ήταν η ανταπόκριση που επιδείχθηκε από πλευράς συμπολιτών, στους οποίους αξίζουν θερμές ευχαριστίες.
Αποδείχθηκε ότι το πνεύμα των γιορτών, που υπάρχει σε κάθε έναν από εμάς, κάνοντας μας να νιώσουμε και να γίνουμε πιο ανθρώπινοι, κάλεσε σε συναγερμό και δράση για τη στήριξη των πλέον ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων υποδέχθηκε τη νέα χρονιά με ενότητα, ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη.
Και το στοίχημα είναι αυτή η ενότητα, ανθρωπιά και κοινωνική αλληλεγγύη να επιδεικνύεται σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς, αφού η ανάγκη για στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού γίνεται κάθε μέρα που περνάει και μεγαλύτερη.
Η συνεργασία Δήμου, επιχειρήσεων και πολιτών στην περίοδο των γιορτών αφύπνισε δυνάμεις, ενεργοποίησε την έννοια της κοινωνικής ευθύνης, δραστηριοποίησε συλλογικότητες στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης.
Το επόμενο διάστημα όλοι μας οφείλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Να λειτουργήσουμε συγκολλητικά στον κοινωνικό κατακερματισμό.
Και όλοι μαζί, να αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη είναι το οξυγόνο που θα κρατήσει ζωντανή την κοινωνία μας, στις σημερινές δυσχερέστατες συνθήκες.
Σταθερό σημείο αναφοράς σ’ αυτήν τη συλλογική προσπάθεια αποτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Ας ανταποκριθούμε όλοι μας, ας αγκαλιάσουμε όλοι μαζί αυτό το έργο αγάπης. Προσφέροντας τυποποιημένα τρόφιμα, νωπά τρόφιμα (υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες υποδοχής τους, είδη ατομικής υγιεινής, είδη βρεφανάπτυξης, είδη ένδυσης – υπόδησης, δώρα και βιβλία για παιδιά και ότι άλλο χρήσιμο για τους αδυνατούντες συμπολίτες μας.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλκιδέων στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ωρίωνος 15 στην περιοχή του Μακαρονάδικου. Λειτουργεί δε, Δευτέρα με Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα (τηλέφωνο 2221021602).