Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Υπογράφηκε η σύμβαση
Χλοοτάπητας στο γήπεδο Καλοχωρίου / Παντειχίου
 

Υπογράφηκε, τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, από τον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας («Ν. & Λ. Δήμου ΟΕ – Γ. Ι. Χασάνδρας»), Νίκο Δήμου και Γιώργο Χασάνδρα, παρουσία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Λουκά Μπρατσιώτη, η σύμβαση για το έργο τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο Καλοχωρίου / Παντειχίου.
Αποτελεί έργο-δράση που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader (μέτρο «Ανταγωνιστικότητα», άξονας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013).
Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 233.046,03 ευρώ....

(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος κοινοπραξία να ανέρχεται στο 38,16%.
Ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί το παραμικρό, αφού στα έργα ΟΤΑ, το σύνολο του κόστους καλύπτεται κατά 85% από την Κοινοτική (μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης) και κατά 15% από
την Εθνική (μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ) συμμετοχή.
Η κατασκευή δε του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 6 μηνών.
ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Καλοχώρι / Παντείχι, με την τοποθέτηση χλοοτάπητα μαζί με τα απαραίτητα συνοδά έργα.
Ο χώρος του γηπέδου θα σκαφτεί. Θα κατασκευαστεί δίκτυο-σύστημα σωλήνων για την συλλογή και την απορροή των ομβρίων υδάτων. Κατόπιν, το κενό θα γεμίσει πρώτα με κροκάλα και στη συνέχεια με χώμα. Στο τέλος, το γήπεδο θα στρωθεί με φυτευτό χορτάρι σε ρολά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σε ότι αφορά στο Καλοχώρι / Παντείχι , επίσης, βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης το έργο ανάπλασης εισόδων οικισμού (προϋπολογισμού 39.347 ευρώ) το οποίο προβλέπει τη διαμόρφωση των δύο εισόδων, από τη βόρεια και τη νότια πλευρά, του οικισµού. Με την κατασκευή χώρου πρασίνου µε νέα πρόχυτα κράσπεδα, δίπλα στην υπάρχουσα παιδική χαρά στη βόρεια είσοδο του οικισµού, και την κατασκευή επιπλέον ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων τόσο για το φωτισµό της βόρειας εισόδου και της παιδικής χαράς όσο και της νότιας εισόδου.

Πρόκειται για δύο εν εξελίξει παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας και ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή στο Καλοχώρι / Παντείχι.
Και τέτοιο πλέγμα παρεμβάσεων σχεδιάζεται και υλοποιείται στο σύνολο των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στην περιφέρεια του Δήμου Χαλκιδέων.