Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΜΗΣ

Μυρίζει άνοδος


Μπήκαμε ήδη στον δεύτερο μήνα του 2014 και όπως αναφέρει η παροιμία «ο Φλεβάρης και αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει». Βέβαια , για τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης αυτό που μυρίζει έντονα είναι η άνοδος στην επόμενη κατηγορία, καθώς σήμερα στο κατάμεστο κλειστό "Νίκος Μαρίνος" απέναντι στον Ηρόδοτο διατήρησε το απόλυτο των νικών σε 12 αγωνιστικές επικρατώντας με 73-61.
Στο ματς του πρώτου γύρου στην....
Κρήτη ο Ηρόδοτος είχε δυσκολέψει πάρα πολύ τον Γυμναστικό, που τελικά κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 1 πόντο διαφορά. Σήμερα αποδείχτηκε ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού και στο παιχνίδι στο κλειστό Κύμης οι Κρητικοί έδειξαν ότι είναι μια αξιόμαχη και καλοδουλεμένη ομάδα. Μάλιστα διεκδίκησαν με αξιώσεις την νίκη για 35 περίπου λεπτά και μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο παρέδωσαν τα όπλα. Ο Γ. Σ. Κύμης αντέταξε ως αντίδοτο στο πάθος και στο πείσμα των παικτών του Ηροδότου το βάθος του πάγκου του, καθώς είχε περισσότερες και ποιοτικότερες λύσεις. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και να παραμείνει αήττητος στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Μετά το τζάμπολ του παιχνιδιού ο Ηρόδοτος αιφνιδίασε την Κύμη και πήρε το προβάδισμα με 7-12, αλλά γρήγορα οι παίκτες του κόουτς Μπρατσιάκου ανέκαμψαν και πέρασαν μπροστά στο σκορ. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες να βαδίζουν πόντο πόντο , με τον Γυμναστικό όμως να διατηρεί πάντα ένα μικρό προβάδισμα. Σε αυτό το σημείο του παιχνιδιού πρωταγωνιστές για την ομάδα μας ήταν ο Καραμπάτσος, ο Γκρινιάρης και ο Γεωργιάδης. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ηρόδοτος εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και πέτυχε κάποια πολύ δύσκολα τρίποντα με τον εξαιρετικό Αλεξίου που του επέτρεψαν να περάσει μετά από πολύ ώρα μπροστά στο σκορ. Φαινόταν όμως ότι το πολύ μικρό ροτέισον θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στους Κρητικούς, αφού ήταν φανερό ότι η κούραση σιγά σιγά θα τους κατέβαλλε. Αυτό πράγματι συνέβη στο τέταρτο δεκάλεπτο, όταν ο Γυμναστικός ήταν φανερά ανώτερος και κατάφερε μάλιστα στο τέλος να πάρει και διαφορά πάνω από 10 πόντους, με τους Γκρινιάρη και Γεωργιάδη να έχουν σταθερά πολύ καλή απόδοση.
Μετά από αυτό το ματς ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης έφτασε τις 12 διαδοχικές νίκες σε ισάριθμα ματς και κανείς πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απόλυτη κυριαρχία του στο πρωτάθλημα. Την ροσεχή Κυριακή ο όμιλος έχει ρεπό, έτσι το επόμενο παιχνίδι της ομάδας μας είναι προγραμματισμένο για τις 16 Φλεβάρη στην Πεύκη με την τοπική ομάδα. Πάντως, το καθιερωμένο ραντεβού του Γυμναστικού με τους φίλους του δεν θα ακυρωθεί, απλά θα μετατεθεί σε άλλο μέρος. Συγκεκριμένα στο Limani cafe – bar στην παραλία της Κύμης, όπου θα διασκεδάσουμε όλοι μαζί στο μεγαλύτερο πάρτυ του χειμώνα με d. J. την Ναταλία Γερμανού.
Δεκάλεπτα:
Α: 20-17, Β: 17-16, Γ:16-20, Δ: 20-8

Οι πόντοι των παικτών:
Γ. Σ. Κύμης(Μπρατσιάκος): Σέττος 4, Καραμπάτσος 14(1), Γκρινιάρης 19(1), Μπίρμπας 6, Γεωργιάδης 18(4), Σιαμανδούρας 7, Δήμος 2, Ιωάννου 3(1), Παπαντωνίου, Μπολάνος, Αγγελής, Ράπτης

Ηρόδοτος(Δημητριάδης): Αλεξίου 23(5), Βαμβακάς Π. 2, Μαϊστρέλης 6(2), Γεωργούτσος 10, Τσερκιτσόγλου, Σταθάκης, Βαρνάβας 14, Μεντένης, Μαυρόπουλος 6