Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΑΜΠΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καμπίων της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων.
Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, η οποία αναφερόταν στην παραβολή του Ασώτου, τονίζοντας την .....αξία της μετανοίας και της συγχωρητικότητος.
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημςο Ευσταθίου, ο τοποτηρητής εφημέριος της Ενορίας π. Γεώργιος Τσουνής, εφημέριος Στενής και ο  Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός,  ενώ προσήλθε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων, Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνος Παπσγεωργίου, τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, στο οποίο την ευθύνη έχει η πρεσβυτέρα του π. Γεωργίου κ. Μαρία Τσουνή-Στυλιαρά, προσφώνησαν τον Δεσπότη και του προσέφεραν μία Εικόνα του Αγίου Νικολάου και ένα Ημερολόγιο που φιλοτέχνησαν.
Με ιδιαίτερη θερμότητα ο Σεβασμιώτταος αντιφώνησε συγχαίροντας τον π. Γεώργιο και τη σύζυγό του για τη λειτουργία του Κατηχητικού, ακόμη και σ’ αυτή την μικρή Ενορία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί και στους λιγοστούς κατοίκους αυτής της Ενορίας για την προσήλωσή τους στην Εκκλησία.
Έψαλλε ωραιότατα ο Πρωτοψάλτης κ. Θεόδωρος Κοκκορίκος, συνοδεία και άλλων ιεροψαλτών της περιοχής, ενώ η Θεία Λειτουργία μετεδόθη σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).