Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΣΟΚ Ν.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 , συνεδρίασε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ , η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας με τους Γραμματείς των Δ.Ο. του νομού, τον Πρόεδρου της ΝΕΚΑΠ Εύβοιας και τον Γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Εύβοιας.
Στη συνεδρίαση έγινε ευρεία και ανοιχτή συζήτηση και εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
• Όσο αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές , επαναλάβαμε την απόφαση μας να μη μπούμε στην παλαιοκομματική λογική του χρίσματος, χωρίς ...

αυτό να σημαίνει ότι αφαιρούμε πολιτικές ταυτότητες ή ότι φοβούμαστε και κάτι.
Έχουμε απολυτή πίστη και σεβασμό στα στελέχη της δημοκρατικής παράταξης και πιστεύουμε ότι και στις εκλογές του ΜΑΙΟΥ θα είναι και πάλι πρωταγωνιστές.
Αυτό που λέμε είναι απλό.
- Δε μπορεί σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να μπαίνουν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο των ψευδώνδιλημμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Ακούμε για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει σαν τίτλο στις ιδρυτικές του ανακοινώσεις για τις αυτοδιοίκητες εκλογές και αναφέρει πως επιδιώκει την δημιουργία αντιμνημονιακων και αντικαλλικρατικων ψηφοδελτίων.
- Ξεκαθαρίζουμε πως δεν υπάρχει συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και αυτό δεν πρέπει να το συγχέουμε με το γεγονός ότι πήραμε μια απόφαση ως κόμμα να συγκυβερνήσουμε μ’ έναν στρατηγικό αντίπαλο για να έχει η χώρα κυβέρνηση και να μην οδηγηθούμε για 3η φορά σε μια χρονιά σε εκλογές .
Για να προχωρήσει η Εύβοια μπροστά, πρέπει οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να είναι εκλογές προγραμματικού λόγου και όχι φθηνών συγκρούσεων τύπου μνημόνιο-αντιμνημόνιο, δημαγωγιών και  λαϊκισμών όπως πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Για τις Περιφερειακές Εκλογές , είμαστε σε συνεχή διαβούλευση με τους απόλυτα πετυχημένους Περιφερειακούς μας Συμβούλους και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις θεσμικά στη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού δημοκρατικού και κεντροαριστερου πόλου .
• Για τις Ευρωεκλογές : Από τις αρχές του φθινοπώρου το ΠΑΣΟΚ κάνει μια συστηματική προσπάθεια να σταματήσουμε τον κατακερματισμό και να ενώσουμε τον χώρο της Κεντροαριστεράς και ενόψει των ευρωεκλογών να δημιουργηθεί ένα σχήμα «ελιάς», ώστε κάθε κόμμα ή κίνηση να μπορεί να συμμετέχει αυτόνομα.
Η τεχνική οργάνωση αυτού του εγχειρήματος έχει προσδιοριστεί και συμπεριλαμβάνει μια πολιτική συνδιάσκεψη με την παρουσία του Μάρτιν Σουλτς και μια πρωτοπόρα διαδικασία εκλογής του ευρωψηφοδελτίου
από τη βάση, από τους ίδιους τους πολίτες. Όσοι δηλαδή πιστέψουν στη διακήρυξη της «ελιάς» για τις ευρωεκλογές, να επιλέξουν και τους υποψηφίους. Θα είναι πρώτη φορά που το ευρωψηφοδέλτιο συγκροτείται με
αυτόν τον τρόπο και όχι με την απόφαση του προέδρου ενός κόμματος, που είναι μια παλαιοκομματική αντίληψη
Στη Συνδιάσκεψη που θα γίνει μάλλον στις αρχές του Μαρτίου, παρουσία του Μάρτιν Σουλτς, θα διαμορφωθεί το πολιτικό πλαίσιο για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε ως σοσιαλδημοκράτες προς μια νέα Ευρώπη. Γιατί σήμερα οι δημοσιονομικές επιλογές της Ευρώπης είναι αυτές οι οποίες θέτουν καταστροφικές παραμέτρους στην ελληνική κι ευρωπαϊκή οικονομία, δεν βοηθούν την ανάπτυξη, διευρύνουν τα ποσοστά ανεργίας των νέων και
αυξάνουν τις ανισότητες. Αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει.
Παρόλα αυτά όμως η απόφαση μας είναι :
Επιβεβαιώσαμε για άλλη μια φορά την απόφασή μας , μετά από το ευρύτερο κάλεσμα προς όλες τις Δημοκρατικές Δυνάμεις , ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χαθεί το όνομα και το σήμα του Κινήματος μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε ΠΑΣΟΚ και αν και καταδικάζουμε όσους χρησιμοποίησαν το Κίνημα προς δικό τους όφελος, την ιστορία μας δεν την χαρίζουμε σε κανέναν.
• ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστερά: Ο χώρος της Κεντροαριστεράς, πρέπει να προσδιοριστεί με πολιτικούς όρους και όχι με γεωγραφικούς. Οφείλουμε να απευθυνθούμε στους πολίτες με μια άλλη ατζέντα και αυτή είναι η αξία ενός
ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου.
Μόνο με σοβαρές πολιτικές επιλογές, θα μπορέσει να αποκτήσει ξανά ένα ευρύτερο ακροατήριο και θα αγκαλιάσει και πάλι τους χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται ιδεολογικά κοντά της.
Χρειαζόμαστε νέες ιδέες που μπορεί να έχουν νέα πρόσωπα ή και πρόσωπα με εμπειρία στην πολιτική ζωή του τόπου. Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν αυτές οι ιδέες αλλά και η διάθεση, και εμείς από μεριάς του ΠΑΣΟΚ θα είμαστε εκεί.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ