Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ
Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λάμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Τρύφωνα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου και το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2014, προεξάρχοντος των ιερών Ακολουθιών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον.... βίο του Αγίου Τρύφωνος και στην πίστη που θα πρέπει να επιδεικνύουμε οι χριστιανοί. Έψαλλε θαυμάσια Χορωδία μαθηών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή.
Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου και τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην βίωση των εκκλησιαστικών εορτών από τους πιστούς στο σήμερα, διά της θείας λατρείας και της εν γένει χριστιανικής πολιτείας. Έψαλλε ωραιότατα ο Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου κ. Θεοδόσιος Στεργιόπουλος, συνοδεία ιεροψαλτών της περιοχής.
Πριν την Απόλυση ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν οι Ευχές του Αγίου Τρύφωνος.
Κλείνοντας την πανήγυρη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Ευριπίση για την άψογη διοργάνωση της πανηγύρεως, τον ιεροκήρυκα π. Τιμόθεο για την ομιλία του, ενώ αναφέρθηκε και στην σχεδιαζόμενη «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», η οποία περιλαμβάνει και την κατάργηση της αργίας εορτών, όπως των Τριών Ιεραρχών και των εορτών του πολιούχου Αγίου κάθε περιοχής, τονίζοντας ότι «οποιαδήποτε μεταρρύθμιση χωρίς Θεό, είναι καταδικασμένη στην αποτυχία».