Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Ξεκίνησαν οι εργασίες πεζοδρόμησης του δεύτερου τμήματος της οδού Αβάντων

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 8 Φεβρουαρίου, αμέσως με τη λήξη του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων, ξεκίνησαν –από το ύψος της Τσιριγώτη- οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του δεύτερου τμήματος της οδού Αβάντων.
Το έργο (το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Χαλκιδέων και έρχεται να προστεθεί στην ενότητα των μέχρι τώρα πεζοδρομήσεων, με....

τη θετική αποτίμηση του παραγόμενου αποτελέσματός τους) προβλέπει ανακατασκευή της οδού, επίστρωση του πεζόδρομου στο ίχνος των σημερινών πεζοδρομίων επί των κτηρίων , εγκατάσταση δικτύου ομβρίων, εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φανοστάτες και τοποθέτηση καλλωπιστικών φυτών.
Οι κατασκευαστικές εργασίες, σε πρώτη φάση θα αφορούν στο τμήμα της οδού Αβάντων από το ύψος της Αντωνίου (εκεί δηλ. όπου τελείωσε το πρώτο τμήμα της πεζοδρόμησης) έως και το ύψος της Περ. Σταύρου καθώς και στις (επίσης περιλαμβανόμενες στην υπογραφείσα σύμβαση του έργου με την ανάδοχο εταιρεία Ι. Χρυσοσπάθης ΑΤΕ) οδούς α) Χαλκιδικής, β) Σαλονικιού και γ) Φίλωνος, από το ύψος της Σαλονικιού έως το ύψος της Αντωνίου.
Στόχος είναι, αυτή η φάση των εργασιών (που θα πραγματοποιούνται και τα Σαββατοκύριακα) να έχει ολοκληρωθεί και τα εν λόγω τμήματα να έχουν παραδοθεί σε χρήση προ της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των εκεί εμπορικών καταστημάτων.