Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Η συνεχής αναβάθμιση σε επίπεδο υποδομών στην πίστα του Δήμου Χαλκιδέων στο Πέι Δοκού την κάνουν την καλύτερη σε όλη την Ελλάδα

 Κυριακή 30 Μαρτίου. 
Η καταξιωμένη και διαρκώς αναβαθμιζόμενη Δημοτική πίστα της Χαλκίδας, στο Πέι Δοκού βρέθηκε στα καλύτερά της.
Η διοργανώτρια Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας (ΑΜΛΕΧ), φρόντισε όλα να εξελιχθούν άψογα. Οι συμμετοχές ήταν πολλές. Όλοι οι πρωταγωνιστές όλων των αγωνιστικών κατηγοριών του Ελληνικού moto
cross, ανανεωμένοι μετά τη χειμερινή ανάπαυλα, έδωσαν το {«παρών» στο ραντεβού τους στον πρώτο αγώνα του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Το σκηνικό πολύχρωμο και πολύβουο. γίνηκε ακόμη πιο λαμπερό από τον ήλιο. Η παρουσία των αναβατών, αποδείχθηκε ενθουσιώδης και δυναμική. Ο συναγωνισμός υπήρξε έντονος. Το επίπεδο των αγωνιζομένων αξιολογήθηκε ανεβασμένο από προηγούμενες

χρονιές. Το θέαμα ήταν συναρπαστικό. Και τυχεροί οι θεατές που το απόλαυσαν
Η πίστα στο Πέι Δοκού υποδέχθηκε αυτούς τους αγώνες στα καλύτερά της, πιο έτοιμη από ποτέ.
Με τους ανθρώπους της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Λέσχης Χαλκίδας, που αποτελούν εραστές του αθλήματος και διαθέτουν γνώση και διάθεση, ενθουσιασμό και εμπειρία και καταθέτουν την εθελοντική εργασία τους, να αναδεικνύονται σε εργαλείο
Και με την ηγεσία του Δήμου, που αναγνωρίζει τη σπουδαιότητά της για την πόλη, να προσφέρει την αρωγή της. Θέτοντας όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του σκοπού για τη διαμόρφωση της καλύτερης, της πιο άρτιας, απαιτητικής και θεαματικής πίστας moto cross στην Ελλάδα,.


Η ΠΙΣΤΑ, ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ
 

Η Πίστα Motocross, ιδιοκτησίας του Δήμου Χαλκιδέων στο Πέι Δοκού είναι η μεγαλύτερη από τις 8 πίστες της χώρας που δύνανται να φιλοξενήσουν αγώνες πανελλήνιων πρωταθλημάτων και σήμερα, η πλέον αναβαθμισμένη.
Έχει έκταση 51 στρεμμάτων, αγωνιστική διαδρομή μήκους 1630 μέτρων και πλάτους 9 μέτρων, διαθέτει αγωνιστικό χώρο με σφικτή άμμο και σύστημα απορροής υδάτων καθώς και κατάλληλα διαμορφωμένα άλματα που προσθέτουν σε τεχνικές δυσκολίες και θεαματικότητα.
Ήδη, ο αγωνιστικός χώρος, περιμέτρου 1.300 μέτρων, έχει περιφραχθεί εξ ολοκλήρου με ισχυρή διάταξη, όπως απαιτείται για λόγους ασφάλειας.
Παράλληλα όμως, δημιουργήθηκαν δύο νέα πανοραμικά σημεία μέσα στην πίστα για τους θεατές, ώστε να βρίσκονται – πάντα με ασφάλεια- κοντά στην ένταση του αγώνα.
Πρόσφατα, η πίστα απέκτησε δίκτυο παροχής νερού με αυτόματο και χειροκίνητο σύστημα άρδευσης και διαβροχής, δίκτυο ηλεκτρικού για παροχή ενέργειας και φωτισμό στον αγωνιστικό χώρο, στο park-freme των ομάδων και στους υπόλοιπους χώρους, ενώ δημιουργήθηκε νέος χώρος τεχνικού ελέγχου και χρονομέτρησης, ανακατασκευάστηκε η μπάρα εκκίνησης, κατασκευάστηκαν πλυντήρια, επισκευάστηκε το κοντέινερ με τα wc και τις ντουζιέρες, κατασκευάστηκε στεγανός βόθρος κ.α.
Τα μεγέθη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι συνεχής ενίσχυση των υποδομών της πίστας, την έχουν καταξιώσει στους αθλητές, τους παράγοντες και τους φίλους του motocross σε πανελλήνιο επίπεδο.
Δεδομένου δε ότι η Αθήνα, αν και έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας δεν
διαθέτει πίστα motocross και ότι η πίστα στο Πέι Δοκού βρίσκεται εγγύτερα στην Αθήνα από όλες τις άλλες, είναι εμφανές ότι η Χαλκίδα αναδεικνύεται σε ιδανικό προορισμό των φίλων του αθλήματος και των αναγκών τους για προπονήσεις και εκπαίδευση .
Με εμφανείς τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της πίστας στο Πέι Δοκού και βάσιμα προσδοκώμενα τα οφέλη που αυτό θα αποφέρει για την περιοχή.
Στο πλαίσιο υποστήριξης αυτής της προοπτικής, ο Δήμος Χαλκιδέων (πάντα σε συνεργασία με την ΑΜΛΕΧ) φροντίζει για τη συνεχή αναβάθμιση της πίστας.
Εφοδιασμένη με αυτές τις υποδομές, η πίστα στο Πέι Δοκού θα μπορεί πλέον να είναι ανοικτή για προπονήσεις, σε πολύ τακτά διαστήματα αλλά και να λειτουργεί εβδομαδιαία καλοκαιρινά mini camp motocross, με εκπαίδευση παιδιών στο άθλημα και εσωτερικό κύπελλο 4 αγώνων.
Καλύπτοντας τις ανάγκες εκπαίδευσης και προπόνησης των φίλων του
motocross.
Αποτελώντας (με παράδειγμα και τον μικρό Χαλκιδέο πανελλήνιο πρωταθλητή μας στη mini κατηγορία) μια πιο extreme sport διέξοδο για τα παιδιά της περιοχής, σε σχέση με άλλα αθλήματα.
Φιλοξενώντας αγώνες ενός θεαματικού αθλήματος που προσελκύει θεατές και μπορεί να ενισχύσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.
Στοχεύοντας σε όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα καθιστούσαν δυνατή τη διοργάνωση ακόμη και αγώνων παγκοσμίου επιπέδου