Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
στη Γ. Σ. της Τετάρτης 26/2/14 συζητήθηκε κι εγκρίθηκε η εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ για το μήνα Μάρτιο. Η 48ωρη απεργία στις 13-14/3/14 έχει προκηρυχθεί από την ΑΔΕΔΥ και άρα δεν ετίθετο  προς ψήφιση, είναι δεδομένη. Λόγω μη υψηλής προσέλευσης σας στη συνέλευση για το ζήτημα της πενθήμερης απεργίας (17/3-21/3), που έθετε η ΟΛΜΕ, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να προσέλθει η ΕΛΜΕ μας στη Γ.Σ. Προέδρων, ψηφίζοντας λευκό.
Έγινε αποτίμηση της εκδήλωσης για την αξιολόγηση που διοργανώθηκε από κοινού με τους δασκάλους και εκτιμήθηκε ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι....

χρήσιμες και πρέπει να συνεχιστούν, καθώς θωρακίζουν τον κλάδο με επιχειρήματα στον αγώνα ενάντια στην διάλυση του δημόσιου σχολείου. Στα πλαίσια αυτά προτάθηκαν διάφορες ενημερωτικές εκδηλώσεις από κοινού με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων (για το Νέο Λύκειο και την Τράπεζα θεμάτων). Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα  κινητοποίηση ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις διαθεσιμότητες και την τύχη των εκπαιδευτικών της τεχνικής εκπαίδευσης, των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει στις 22 Μαρτίου, καθώς και των μαθητών τους στη διάρκεια της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ (13 και 14/3/2014) με κέντρο και σημείο αναφοράς το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στο Βούρκο. Θα ενημερωθείτε σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.
     Τέλος, η συνέλευση επαναβεβαίωσε παλαιότερη απόφαση της για κήρυξη 24ωρης απεργίας στο νομό μας, με τη στήριξη της ΟΛΜΕ, την ημέρα που θα εκδικάζεται στο πειθαρχικό συμβούλιο στη Λαμία η υπόθεση της αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ μας κ. Δήμητρας Γιατράκου.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 27/3/14)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
• Πέμπτη, 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 -2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ, που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.
• Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 που έχει ήδη προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
• Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη 2η ημέρα της απεργίας (14/3/14) και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την επόμενη για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με δήλωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αυτές θα προταθούν για την επόμενη εβδομάδα 17– 21/3/14.
Συνάδελφοι/ισσες,
Επειδή οι καιροί είναι ιδιαιτέρως κρίσιμοι, η αποστασιοποίηση και η αποχή από τις συλλογικές διαδικασίες το μόνο που κάνουν είναι να βοηθούν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο και στον τομέα της Παιδείας. Θα τους αφήσουμε;

  
 Για το Δ. Σ.
Η πρόεδρος                   Η γεν. γραμματέας
Νίκα Χαρά                       Ψωίνου Έφη