Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Είμαστε ΜΑΖΙ σου Δήμαρχε βροντοφώναξαν οι Κονίστρες !

Ήταν μια συγκέντρωση βγαλμένη από παλιές εποχές, όχι μόνο από την προσέλευση του κόσμου, αλλά κυρίως από τον παλμό. Ο κόσμος δεν έπαψε να χειροκροτεί , στέλνοντας ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα νίκης του συνδυασμού των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου και του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά.
Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στις Κονίστρες που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης 8 Απριλίου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στο....

πρόσωπο του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά και έστειλαν το δικό τους , ξεκάθαρο μήνυμα. Το έργο που έχει γίνει αυτή την τριετία οι δημότες όχι μόνο το αποτιμούν ως θετικό αλλά το βλέπουν , το χαίρονται και το ζουν.
Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς έγινε δεκτός μ’ ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους, αφού όλοι ήθελαν να του σφίξουν το χέρι, να τον αγκαλιάσουν και να του ευχηθούν «καλή επιτυχία», μια επιτυχία η οποία αφορά συνολικά το Δήμο αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
 

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υπερκομματικότητα του συνδυασμού, από την ίδρυσή του πριν 13 χρόνια, τονίζοντας ότι κάποιοι έγιναν τώρα «υπερκομματικοί» εξ ανάγκης, μόνο και μόνο γιατί τα κόμματα βρίσκονται σε απαξίωση.
 Ειδική αναφορά έκανε ο Δ. Θωμάς στα οικονομικά του νέου Καλλικρατικού Δήμου, τα οποία ήταν άθλια: «Εμείς, αντί να κάνουμε αυξήσεις τελών στους πολίτες, προτιμήσαμε να πάρουμε χρήματα από τις μεγάλες επιχειρήσεις του Αλιβερίου που για άγνωστο λόγο δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ μέχρι τότε για δημοτικά τέλη» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου αναφέρθηκε στα δεκάδες έργα που έγιναν στην περιοχή των Κονιστρών, παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, και ενώ οι κρατικές επιχορηγήσεις έχουν μειωθεί δραματικά.
Αναφερόμενος σε στελέχη της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος, τόνισε την απαξιωτική και μηδενιστική τους στάση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στις παλινωδίες όσον αφορά την ανακήρυξη αρχηγού της παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» .
 

Ειδικά για τον σημερινό επικεφαλής Θανάση Μπουραντά, είπε ότι προσπάθησε αρχικά να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, στην συνέχεια υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκιδέων και αφού όλα αυτά δεν του βγήκαν, κατέληξε στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, στον οποίο δεν είχε πατήσει το πόδι του ούτε μια φορά την τελευταία δωδεκαετία, αγνοώντας επιδεικτικά τις εκδηλώσεις, τις συνεδριάσεις αλλά και τους αγώνες που έδιναν ο Δήμος και οι πολίτες για να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους. Ούτε ένα ψήφισμα δεν εξέδωσε ούτε μια
εκδήλωση συμπαράστασης δεν εξέφρασε στους συνεχείς διεκδικητικούς αγώνες του Δήμου για διατήρηση των υπηρεσιών στην Περιφέρεια του Δήμου( νοσοκομείο Κύμης ΚΥΑλιβερίου ΙΚΑ Ειρηνοδικεία Ηλεκτρομηχανική κλπ). Αναφορικά με όσους ψελλίζουν ότι τα έργα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου τα εκτέλεσε η Νομαρχία, ο Δημήτρης Θωμάς έδωσε ξεκάθαρα παραδείγματα έργων, για τα οποία αγωνίστηκε ο Δήμος, συνέταξε μελέτες, πάλεψε τις χρηματοδοτήσεις και κατάφερε να τα υλοποιήσει . Το γεγονός ότι κάποια έργα τα επιβλέπει η Περιφέρεια δεν αναιρεί την προσπάθεια του Δήμου που ήταν καταλυτική για την υλοποίηση τους.
Όσον αφορά τα περί διαχωρισμού των πολιτών τα οποία ισχυρίζεται ο Θανάσης Μπουραντάς, ο Δημήτρης Θωμάς τόνισε ότι μάλλον κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, αφού στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου, οι πόρτες είναι ανοιχτές για όλους και δεν υπάρχουν διαχωρισμοί.
 

«Εμείς είμαστε πάντα εδώ, ανάμεσά σας, είμαστε ένας από εσάς» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Θωμάς και κατέληξε: «Κάποιοι διαχειρίστηκαν 20 χρόνια τις τύχες του Νομού, σε καλές οικονομικά εποχές, και δεν απέδωσαν στον τομέα παραγωγής έργου. Κάποιοι άλλοι, όταν βρίσκονταν σε ισχυρές θέσεις, αντί να βοηθήσουν τον τόπο τους, κοίταξαν ν’ αποκτήσουν καράβια, βίλες και πολυτελή αυτοκίνητα. Θα τους πιστέψετε τώρα που τάζουν για να αναρριχηθούν και πάλι στην εξουσία;»
 

Στο τέλος της ομιλίας του Δημήτρη Θωμά, οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα προκειμένου να μιλήσουν με τον Δήμαρχο, να του σφίξουν το χέρι και να τονίσουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του ίδιου και του συνδυασμού μέχρι την τελική νίκη. Δηλώνοντας ότι όλοι θυμούνται το ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν κοντά τους όλα αυτά τα χρόνια.