Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Όρκος τιμής η αποκατάσταση του σχολείου...

Τρεις ημέρες χρειάστηκε η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για να ανακοινώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πυρκαγιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Στο κτήριο του Δήμου Κύμης και στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, καλέστηκαν....
οι γονείς των παιδιών. Εκεί τους περίμενε ο Δήμαρχος μαζί με του δημοτικού συμβούλους για σημαντικότατες ανακοινώσεις. Η ανταπόκριση των γονιών ήταν μαζική.
DSC06618
Ο Δήμαρχος εξήγησε το σχέδιο αποκατάστασης του κτηρίου και την έως τότε προσωρινή λύση των μαθημάτων των παιδιών. Εξήγησε ότι με διαδικασίες εξπρές, θα εκπονηθούν οι τέσσερεις μελέτες που χρειάζονται σε πρώτη φάση. Αμέσως μετά υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι χρειαστεί για να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.
Πριν όμως από αυτά εξήγησε πως θα αποκατασταθούν τα μαθήματα και πως θα τακτοποιηθούν τα παιδιά. Είπε ότι για μια εβδομάδα μέχρι τις γιορτές του Πάσχα τα παιδιά θα κάνουν μάθημα απόγευμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης. Μετά τις γιορτές θα έχει διαμορφωθεί το Σχολείο έτσι ώστε και τα δυο Δημοτικά να κάνουν πρωινά μαθήματα.
Οι παρευρισκόμενοι γονείς, άκουσαν με προσοχή το σχέδιο της Δημοτικής αρχής και στο τέλος έκαναν ερωτήσεις. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς, τόνισε ότι είναι όρκος τιμής η όσο πιο γρήγορη αποκατάσταση του Σχολείου και θα ασκήσει κάθε μοχλό πίεσης προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον σκοπό αυτόν.
DSC01717 Αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία των ανθρώπων της αντιπολίτευσης αλλά και η απουσία των ανθρώπων των αντίπαλων συνδυασμών στις δημοτικές εκλογές. Φαίνεται δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις από τις σοβαρές συγκεντρώσεις για το καλό του τόπου. Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, μια και πάντα «λάμπουν» δια της απουσίας τους.

ΑΠΟ kimanews.gr