Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ- ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Ο συνδυασμός μας αποκλείστηκε από την συμμετοχή του στις εκλογές. Επίθεση ολομέτωπη στο δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου μέρους των συμπολιτών μας στον συνδυασμό μας.
Αγαπητοί συμπολίτες/τισσες,
Τα Πρωτοδικείο της Χαλκίδας δεν μας επέτρεψε την συμμετοχή μας στις δημοτικές εκλογές της 18 ης Μαίου . Αφαίρεσε το δημοκρατικό και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «εκλέγειν» από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που μας εμπιστεύονταν. Αφαίρεσε το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» από τους υποψηφίους του συνδυασμού μας. Θα θέλαμε να επισημάνουμε την απροθυμία στη συγκεκριμένη περίπτωση της Δικαιοσύνης να
συνδράμει το συνδυασμό μας στη νόμιμη κατάρτισή του, όπως σωστά ....

συμβαίνει κατά παράδοση σε όλη την Ελλάδα διαχρονικά, με τα κατά τόπους Πρωτοδικεία να στέκονται αρωγοί σε όλους τους συνδυασμούς και υποψηφίους, αφού σκοπός της διαδικασίας ανακήρυξης των συνδυασμών πρέπει να είναι η διευκόλυνση της δημοκρατικής συμμετοχής και όχι ο περιορισμός της. Το ψηφοδέλτιο μας είχε πολύ αυξημένη συμμετοχή γυναικών(38,30% γυναίκες συνολικά έναντι 33,33% απαιτούμενων) .Μια απλή κίνηση μεταφοράς μιαςυποψηφίου μας από το κεντρικό ψηφοδέλτιο των Ταμυναίων στον Άγιο Λουκά (όπου είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους) αρκούσε για να επιλυθεί το μικρό μας λάθος. Σημειώνουμε ότι πολλοί συνδυασμοί ,μεταξύ των οποίων και δυο του δήμου, μας είχαν κάνει λάθη στην συγκρότηση του ψηφοδελτίου τους και ειδοποιήθηκαν έγκαιρα και το διόρθωσαν ενώ εμάς μας άφησαν στο σκοτάδι! Είναι εντυπωσιακό ακόμη ότι απέναντι στην επίθεση που δεχτήκαμε οι άλλοι τρεις συνδυασμοί δεν συγκλονίστηκαν από τον αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό αποκλεισμό μας. Eκ των υστέρων και αφού σιγουρεύτηκαν ότι αποκλειστήκαμε ψέλλισαν κάτι , πως δεν ήταν σωστό.
Να σημειωθεί ακόμη ότι ο Καλλικρατικός Νόμος για τη συμμετοχή στις εκλογές με τις άπειρες ασάφειες του και τις ερμηνευτικές εγκυκλίους της τελευταίας στιγμής (2 Μαίου 2014) είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των διαπλεκόμενων και κυβερνητικών συνδυασμών. Δυσκολεύει τους απλούς πολίτες να συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές και τοπικές εκλογές. Το πρωτοδικείο στάθηκε στο γράμμα και όχι στην ουσία του νόμου και απέκλεισε τον συνδυασμό μας , που έχει έμβλημα και υπερκαλύπτει την απαίτηση της γυναικείας συμμετοχής, που είναι ο μόνος με υποψήφια Δήμαρχο, γυναίκα.
Ο συνδυασμός μας μέσα από το Πρόγραμμα του ανέδειξε τα ζητήματα αιχμής που αφορούν την ζωή των πολιτών. Συγκρούστηκε από την αρχή με συγκεκριμμένα συμφέροντα και τώρα και στο παρελθόν. Αντιπάλεψε την
πολιτική έργων βιτρίνας ,ρουσφετιού και εκβιασμού της συνείδησης των πολιτών. Ανέδειξε τα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα της προστασίας του Περιβάλλοντος, της ανεργίας , της υποστήριξης της ζωής των ευπαθών ομάδων, της διαχείρισης σκουπιδιών, του βιολογικού καθαρισμού στις πρωτεύουσες των παλαιών δήμων. Αντιστάθηκε στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
Αγαπητοί συμπολίτες ,Χάσαμε μια μάχη αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Σας καλούμε να αντισταθείτε αυτό που ετοιμάζουν για την περιοχή μας ,με την σύμφωνη γνώμη των δυο συνδυασμών, που διεκδικούν την Δημοτική Αρχή. Αντισταθείτε ελεύθερα και ενσυνείδητα με όποιο τρόπο κρίνετε σκόπιμο και μέσα από την κάλπη.
Εμείς με την παράταξη μας “ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ” θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα γίνουμε όσο ενοχλητικοί γίνεται για να τους εμποδίσουμε να μετατρέψουν τον τόπο μας σε σκουπιδαριό όλης της Ελλάδας με την καύση του RDF από την ΑΓΕΤ, που με άδεια του κου Μπουραντά και την ανοχή του κου Θωμά μας γεμίζει αυτή την στιγμή διοξίνες, όπως φαίνεται ετοιμάζονται και άλλοι εργολάβοι να πάρουν μέρος στο πανηγύρι. Εφόσον υπάρχει εδώ τερματικός σταθμός εισαγόμενου λιθάνθρακα ,γιατί όχι να μην προσπαθήσουν να δημιουργήσουν και λιθανθρακική μονάδα ενέργειας; Εξ άλλου το προσπάθησαν στο παρελθόν και ματαιώσαμε τα σχέδια τους. Θα είμαστε παρόντες και θα αγωνιζόμαστε για τα
προβλήματα όλων των πόλεων και περιοχών του Δήμου μας(περιοχή Ταμυναίων, Δυστίων, Αυλώνος, Κονιστρών, Κύμης)Θα παλεύουμε για την διαφάνεια στην διαχείριση των πόρων του Δήμου. Είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικοπιήσεις των Δημόσιων Αγαθών , ΔΕΗ ,νερού, παραλιών. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο και παραχωρεί σε ιδιωτικά συμφέροντα τις πανέμορφες παραλίες της πατρίδας μας με απαγόρευση στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών.
Αγαπητοί συμπολίτες ,
το μέλλον που μας έχουν προδιαγράψει είναι ζοφερό.
Μην τους αφήσετε! Μαυρίστε τους εκπροσώπους των εταιριών στην περιοχή μας.
Στις Περιφερειακές εκλογές ψηφίστε τον συνδυασμό που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Βαγγέλη Αποστόλου και υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη τον Νίκο Στουπή. Στις Ευρωεκλογές υπερψηφίστε το
ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με υποψήφιο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ,τον Αλέξη Τσίπρα.
 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ