Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Έναρξη λειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου «REX»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοίγει και για την εφετινή θερινή περίοδο τις πόρτες του και ξεκινάει τις προβολές ταινιών για το κοινό της Χαλκίδας, ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «REX», από την Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014.
Η πρώτη ταινία που πρόκειται να προβληθεί είναι:

Πέμπτη 3 έως Κυριακή 6 Ιουλίου
 «PHILOMENA» (Before-Midnight)
Έναρξη προβολών: 21:00 & 23:00 (δυο προβολές)
Διάρκεια 98’
Είδος ταινίας: Κοινωνική .....


Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς
Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Στιβ Κούγκαν, Σόφι Κένεντι Κλαρκ
Η ταινία…
Μια δραματική ιστορία ξετυλίγεται στην οθόνη με πρωταγωνιστή μια ηλικιωμένη μάνα ιρλανδή που ψάχνει απεγνωσμένα να βρει το γιο της.
Η Philomena Lee όταν ήταν έφηβη έμεινε έγκυος. Μέσα στο συντηρητικό και θρησκόληπτο περιβάλλον της Ιρλανδίας του ’50 κλείστηκε σε μοναστήρι.
Οι καλόγριες πούλησαν το παιδί της σε μια οικογένεια αμερικανών. Σε μεγάλη ηλικία, η Philomena ξεκινά ένα ταξίδι εξερεύνησης αναζητώντας τα ίχνη του γιου της με τη βοήθεια ενός απολυμένου δημοσιογράφου, ο οποίος φιλοδοξεί να ξαναφτιάξει την καριέρα του μέσα από αυτήν την ιστορία.
Η ταινία βασίζεται σε ένα αληθινό γεγονός, που γράφτηκε στις εφημερίδες και αντανακλά μια πραγματικότητα που βίωσαν πολλές άλλες «αμαρτωλές» μητέρες εκείνης της εποχής.
Πιο συγκεκριμένα, η «Φιλομένα» αποτελεί την κινηματογραφική προσαρμογή του βιβλίου «The Lost Child of Philomena Lee» του δημοσιογράφου Μάρτιν Σίξσμιθ.


Δευτέρα 7 έως Τετάρτη 9 Ιουλίου
DALLAS BUYERS CLUB
Έναρξη προβολών: 21:00 & 23:00 (δυο προβολές)
Διάρκεια 117’
Είδος ταινίας: Δραματική
Παραγωγή: Αμερικανική Σκηνοθεσία: Ζαν Μαρκ Βαλέ
Πρωταγωνιστούν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζάρεντ Λέτο, Στιβ Ζαν
Η ταινία…
Όταν το 1985 διαγιγνώσκεται θετικός στον HIV, ο Τεξανός Ρον Γούντρουφ μαθαίνει πως έχει μόνον ένα μήνα ζωής. Αρνούμενος να αποδεχτεί την εκτίμηση των γιατρών, περιορίζει την έκλυτη ζωή του και ξεκινάει μια εκστρατεία για την εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών.