Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

Την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από Ιερό Κλήρο και Πιστό λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να ευχηθεί και να συνεορτάσει με τον εκ της Ιεράς μας Μητροπόλεως προερχόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, με αφορμή την ονομαστική του εορτή επί τη μνήμη του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος εόρτασε με Ιερά Αγρυπνία, η οποία ....ετελέσθη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.
Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της Αγρυπνίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου εχειροθέτησε εις Αναγνώστη τον κ. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, ο οποίος εχειροτονήθη εν συνεχεία Διάκονος και ακολούθως εκήρυξε τον θείο λόγο.
Στον Εσπερινό παρέστησαν, ακόμη, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ζάμπιας κ. Ιωακείμ (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας κ. Κύριλλος.
Τον Αναγνώστη κ. Νικόλαο, κατόπιν προτροπής του Σεβασμιωτάτγου αγίου Κορίνθου χειροθέτησε εις Υποδιάκονον, προ του τέλους του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ενώ ακολούθησε το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Ρεθύμνης κ. Ευγενίου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του εορτάζοντος Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.
Την χειροτονία του νέου Διακόνου π. Νικολάου ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος με την ιεροπρέπεια που τον χαρακτηρίζει,  προσδίδοντας περισσή συγκίνηση στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Ι. Αγρυπνίας, στην οποία συνέβαλαν τα μέγιστα και οι χοροί των Μοναζουσών, που κόσμησαν τα Ιεροψαλτικά αναλόγια του Καθεδρικού Ι. Ναού..
Τις πρώτες πρωινές ώρες και αμέσως μετά τους στηρικτικούς λόγους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου προς τον νέο Διάκονο, το πολυπληθές εκκλησίασμα, γεμάτο συγκίνηση και υιική αγάπη και σεβασμό, ευχήθηκε στον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο καθώς και στον νέο Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως να είναι πολλά τα έτη τους, ευφρόσυνα και ειρηνικά.