Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Γυμναστικός Κύμης. Σήμερα στις 17.00 ο αγώνας

Μετά από την εντός έδρας επικράτηση επί του φιλόδοξου Ιωνικού Νίκαιας, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης θέλει να αφήσει αρκετά πίσω του στην βαθμολογία έναν ακόμα «μνηστήρα» της ανόδου, τον Πανερυθραϊκό. Θα έχει την ευκαιρία να το πετύχει με πιθανή νίκη του στην Κυριακάτικη αναμέτρηση στο κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ερυθραίας στις 17:00, απέναντι σε μια ομάδα που θεωρείται από τις πλέον δυνατές στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής.
Ο Πανερυθραϊκός την τελευταία δεκαετία αγωνίζεται συνεχώς σε πολύ υψηλό επίπεδο, έχοντας μάλιστα μέσα σε αυτό το διάστημα πάρει μέρος 4 σεζόν στην Α2. Τις δύο τελευταίες περιόδους....
βρίσκεται στην Β΄Εθνική και έχει αξιοσημείωτα σταθερή πορεία, καθώς έχει κατακτήσει και τις δύο φορές την 4η θέση της βαθμολογίας. Φέτος έχει φιλοδοξίες για ακόμη καλύτερη κατάταξη και γι’ αυτό οι διοικούντες δημιούργησαν ένα εξαιρετικά δυνατό ρόστερ. Αρχικά φρόντισαν να κρατήσουν στην ομάδα παίκτες όπως ο Καλλιανιώτης, ο Σολωμός, ο Γιαουρτόγλου, ο Γεωργίου και ο νεαρός Μπούσι. Στην συνέχεια έφεραν στην Ν. Ερυθραία τους Νίκο Γεωργοπαπαδάκο, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Κύμης, Τάσο Αντωνίου, Γιάννη Κωτίδη, Τρύφωνα Πρέκα, Αλέξανδρο Γκαϊτάσοφ, και Ανδρέα Σπυρόπουλο. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η μεταγραφή στον Πανερυθραϊκό δύο σπουδαίων σκόρερ, του Αλέξανδρου Μπάρδα και του Γιάννη Προδρόμου. Αυτό το κράμα παλαιών και νέων παικτών κλήθηκε να συγκεράσει ο Δημήτρης Χουχούλης που βρίσκεται στην θέση του προπονητή για πάνω από 10 χρόνια!
Στις 4 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο Πανερυθραϊκός έχει πραγματοποιήσει ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα αρχή. Έχει μαζέψει 7 βαθμούς με τρεις νίκες και μία ήττα. Η ήττα ήρθε την 2η αγωνιστική, όταν συνετρίβη εκτός έδρας από τον Φάρο Κερατσινίου με σκορ 100-72, δείχνοντας πολλές αδυναμίες. Στα άλλα παιχνίδια όμως έχει δείξει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, καθώς την 1η αγωνιστική επιβλήθηκε του Ίκαρου Καλλιθέας με 84-62, την 3η αγωνιστική κέρδισε δύσκολα το Μαρούσι με 91-85 και την προηγούμενη εβδομάδα για την 4η αγωνιστική νίκησε εκτός έδρας τον Χολαργό με 63-69. Ηγέτες του Πανερυθραϊκού σε αυτά τα ματς ήταν ο Προδρόμου και ο Μπάρδας, με τον πρώτο να έχει σημειώσει 68 πόντους, ενώ ο δεύτερος έχει 65 πόντους με 13 τρίποντα!
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο ΓΣ Κύμης θα έχει πολύ δύσκολο έργο την Κυριακή, αφού ο αντίπαλος του είναι μια ομάδα με πλούσια εμπειρία και σταθερή πορεία στις εθνικές κατηγορίες, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα. Από την άλλη, στο ματς με τον Φάρο έδειξε αγωνιστικές αδυναμίες, τις οποίες μπορεί να εκμεταλλευτεί ο Γυμναστικός. Επιπλέον η ομάδα της Κύμης είναι κοινώς αποδεκτό ότι διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα για να υπερκεράσει το εμπόδιο οποιουδήποτε αντίπαλου, ακόμα και εκτός έδρας. Άλλωστε έχει πάντοτε στο πλευρό της τους φιλάθλους της, σε όποια έδρα και αν αγωνίζεται.
Από: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΜΗΣ