Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΜΗΣ



Μήνυμα με …..Περιστέρι!

Ακόμα ένα μήνυμα ανόδου, μετά τις 5 διαδοχικές του νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, θέλει να στείλει ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης στους υπόλοιπους ανταγωνιστές του στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής. Αυτήν την φορά το μήνυμα θα σταλεί μέσω …Περιστερίου, καθώς την Κυριακή θα υποδεχτεί την ομάδα των δυτικών προαστίων στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος». Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 17:00.
Ο ΓΣ Περιστερίου είναι ένας σύλλογος που έχει γράψει την δική του ιστορία στο....
ελληνικό μπάσκετ. Από το 1989 ως το 2004 βρισκόταν ανελλιπώς στην Α1 κατηγορία, πρωταγωνιστώντας μάλιστα σε πολλές από αυτές τις σεζόν. Επιβράβευση της καλής πορείας της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας πάρει μέρος στο Κύπελλο Κόρατς, στο Champions Cup και στη Fiba Europe League. Κορυφαία στιγμή ήταν η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα του 2002, δικαίωμα που απέκτησε μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στο πρωτάθλημα. Από το ρόστερ του Περιστερίου έχουν περάσει πολλοί σπουδαίοι παίκτες, Έλληνες και ξένοι. Μεταξύ αυτών, ο Κορωνιός, ο Τσαρτσαρής, ο Πεδουλάκης, ο Παπαμακάριος και από ξένους ο μεγάλος Αλφόνσο Φόρντ, ο Όντι Νόρις, ο Μπάιρον Ντίνκινς, ο Μίλαν Γκούροβιτς και ο Μάρκο Γιάριτς!
Τα τελευταία χρόνια η ομάδα προσπαθεί να ανασυνταχθεί, αλλά τίποτα δεν θυμίζει τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος. Πέρσι έμεινε δύσκολα στην Β΄Εθνική, τερματίζοντας στην 9η θέση. Φέτος είχε στόχο να κάνει μια πολύ καλύτερη πορεία, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι ευοίωνη μέχρι στιγμής. Την περίοδο του καλοκαιριού άλλαξε τρεις φορές προπονητή, καθώς στην αρχή αποφασίστηκε να συνεχίσει στο πόστο του ο Νάσος Χούμπαυλης, στην συνέχεια απομακρύνθηκε και ανέλαβε ο Θανάσης Παπαχατζής, ενώ η αρχή του πρωταθλήματος βρήκε το Περιστέρι να έχει στην θέση του προπονητή τον Κώστα Παπαμάρκο! Σε σχέση με την περσινή σεζόν, στο ρόστερ παρέμειναν ο αρχηγός Νίκος Βούλγαρης, ο Γιαννίκος, ο Σκουλίδας και ο Σημιτζής. Ο τελευταίος κατάγεται από την περιοχή της Κύμης, όπως και ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος που αποτέλεσε μία από τις μεταγραφές του καλοκαιριού. Άλλες φετινές προσθήκες είναι οι Παναγιωταράς, Καραβανάς, Πρίτσος, Λυμπερόπουλος, Αντωνόπουλος, Ρεκουνιώτης και Φωτόπουλος.
Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα το Περιστέρι πραγματοποιεί μάλλον μέτρια πορεία. Βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας, με 2 νίκες και 3 ήττες. Την Τετάρτη αντιμετώπισε τον Φάρο Κερατσινίου σε εξ αναβολής παιχνίδι και ηττήθηκε εντός έδρας με 64-58, δείχνοντας καλό αμυντικό πρόσωπο αλλά και πολλές επιθετικές αδυναμίες. Την περασμένη Κυριακή πάντως κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη με αντίπαλο τον Χολαργό με σκορ 72-68, ενώ την άλλη του νίκη την πήρε την πρώτη αγωνιστική απέναντι στον Αμύντα με σκορ 63-53.
Συνοψίζοντας, το Περιστέρι δείχνει να είναι μια καλή αμυντικά ομάδα, που μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν της δείξεις σεβασμό και προσοχή. 
Σίγουρα όμως ο ΓΣ Κύμης είναι πολύ καλύτερος, ενώ η κατάμεστη έδρα του δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης. Τώρα μάλιστα που βρίσκει η ομάδα σιγά σιγά αγωνιστικό ρυθμό, είναι ευκαιρία να παίξει όμορφο μπάσκετ και να αποζημιώσει με τον καλύτερο τρόπο τους φιλάθλους που θα βρεθούν στην κερκίδα του κλειστού γυμναστηρίου Κύμης.
ΠΗΓΗ: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΜΗΣ