Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Τα απογεύματα της Τετάρτης 11 και της Πέμπτης 12 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, όπου και τέλεσε τη Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας, Αρχιμ. Χριστόδουλο Μάνια και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ τους Ύμνους έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Δημήτρριος Θαλάσσης και κ. Χρήστος Βενιζέλος.
Μάλιστα την Πέμπτη το απόγευμα, στον Ι. Ναό φιλοξενήθηκε η θαυματουργός Ιερά Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου από την Ενορία Μύλων Μεσσαπίων, η οποία, σύμφωνα με παλαιά παράδοση μεταφέρεται κατά την Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Χαλκίδα και την ευρύτερη ....
περιοχή της, προς αγιασμόν των πιστών, ενώ παράλληλα και με αφορμή την μνήμη της Οσίας Υπομονής, ο Σεβασμιώτατος κόμισε στον Ι. Ναό απότμημα εκ των Ιερών Λειψάνων της Αγίας, το οποίο διαφυλάσσεται στην Ι. Μητρόπολη και του προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.
Κατά το κήρυγμα του, προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε για την αξία της «Υψοποιού» υπομονής, της οποίας το όνομα έλαβε η Αυγούστα Ελένη Δραγάση Παλαιολογίνα κατά τη μοναχική της Κουρά και σήμερα τιμάται από την Εκκλησία ως η Αγία Υπομονή.
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, όπου, ενώπιον πολυπληθούς εκκλησιάσματος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών της Θεοτόκου, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους της Ενορίας Αρχιμ. Ιωάννη Θεοδωρακόπουλο, Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιο Καμαριώτη, Πρεσβ. Χρυσοβαλάντη Φιλντίση και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες της Ενορίας κ. Νεκτάριος Λαμπρόπουλος και κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος.
Μετά την ανάγνωση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο μέγα έργο της Θείας Ενανθρωπήσεως και της επί γης, υπέρ ημών, Θυσίας του Θεανθρώπου Κυρίου