Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ¨ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ¨

Δελτίο Τύπου
Περιφερειακό Διασυλλογικό Πρωτάθλημα 2015
Προκριματικός Όμιλος Α’ Εθνικής Κατηγορίας

Βήμα τίτλου για τη Σ.Α. Χαλκίδας!

Μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι για την κορυφή του ομίλου ήταν η ΣΑ Χαλκίδας που επιβλήθηκε με 5.5-4.5 της μαχητικής Ευβοϊκής σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα μας αγκάλιασε ουσιαστικά την 1η θέση στον όμιλο αφού η Ευβοϊκή ήταν ο βασικότερος και πιο ισχυρός αντίπαλος στη μάχη για την πρώτη θέση.
Η ομάδα:
Κουρούσης ΕπαμεινώνδαςΡηγόπουλος-Τσίγκος Αλέξανδρος,....
 Τσουνής Σεραφείμ, Αλμαλής ΝικόλαοςΔούκα Χριστίνα, Ισμίρογλου Βασιλική, Σιγάλα Χριστίνα, Παπαχρήστου ΙωάνναΠαπακωνσταντίνου Γιώργος και Ντόβρος Χρήστος.


Το ματς:

Η ομάδα μας παρατάχθηκε και με τους δύο "αστέρες" της Κουρούση και Ρηγόπουλο που επέστρεψαν φέτος από τους περσινούς δανεισμούς τους σε Πανιώνιο ΓΣ και ΟΑΗ Ηράκλειο αντίστοιχα. Η επιστροφή των δύο αυτών δικών μας παιδιών έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στους νεότερους παίχτες της ομάδας μας και το ματς ήταν συναρπαστικό. Αρχικά είχαμε απόλυτη ισορροπία στις νεανικές-γυναικείες σκακιέρες, όμως στη συνέχεια 2 νίκες για την Ευβοϊκή έκαναν το σκορ 1.5-3.5. Στο σημείο αυτό μίλησε η κλάση και η εμπειρία στις δύο πρώτες σκακιέρες με Κουρούση-Ρηγόπουλο να τελειώνουν ακριβώς ταυτόχρονα(!) πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες που σε συνδυασμό με τη νίκη του Σεραφείμ Τσουνή έκαναν το σκορ 4.5-4.5 και ενώ όλα έδειχναν χαμένα, αφού στην 9 σκακιέρα ο 12χρονος Γιώργος Παπακωνσταντίνου  είχε συντριπτικό μειονέκτημα, ο Γιώργος τελικά κατάφερε από το πουθενά να γυρίσει το παιχνίδι και να γίνει ήρωας παίρνοντας μία "χρυσή" νίκη για την ομάδα μας!

Τις νίκες για την ομάδα μας πέτυχαν: Κουρούσης Επαμεινώνδας, Ρηγόπουλος–Τσίγκος Αλέξανδρος, Τσουνής Σεραφείμ, Ισμίρογλου Βασιλική, Παπακωνσταντίνου Γιώργος, ενώ ισοπαλία έκανε η Δούκα Χριστίνα.

Αρχηγός για την ομάδα μας ήταν ο Αλέξανδρος Ρηγόπουλος. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Κουρούσης δεν δέχθηκε να είναι αρχηγός σήμερα ως ένδειξη σεβασμού προς τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας μας. Στόχος πλέον το 2 στα 2 την επόμενη εβδομάδα για την κατάληψη της 1ης θέσης του ομίλου που θα μας οδηγήσει στα μπαράζ για την Α' Εθνική το καλοκαίρι, καθώς και η κατάκτηση του Κυπέλλου σε περίπου ένα μήνα. 


Διαιτητής της συνάντησης: Μακρυγιάννης Κωνσταντίνος