Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εκδήλωση των Οργανώσεων της ΚΝΕ στην Χαλκίδα για την 9η Μάη

Προς τιμή της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών την 9η Μάη 1945, οι οργανώσεις της ΚΝΕ στη Χαλκίδα περπάτησαν στα χνάρια των εκτελεσθέντων από τους Ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, επισκεπτόμενοι ιστορικά μνημεία μέσα στη πόλη όπου έγινε κατάθεση λουλουδιών.
Πρώτη στάση αποτέλεσε η πλατεία Θυσίας Ηρώων της Εθνικής Αντίστασης, χώρος που έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την νεολαία καθώς πρόκειται για ....

ένα ιστορικής σημασία σημείο , που όμως παραμένει στην πλειοψηφία του κόσμου άγνωστο. Ο χώρος, που χτίστηκε από το παράρτημα Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ, "ζωντάνεψε" με την παρουσία μαθητών και εργατών αλλά και από την ομιλία του Κώστα Δελλή, προέδρου του παρατήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ.
Ο ιστορικός περίπατος ολοκληρώθηκε στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης που βρίσκεται στην παραλία της Χαλκίδας, μνημείο επίσης χτισμένο από την ΠΕΑΕΑ.

​Οι νέοι αγωνιστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πεμπτη 14 Μαϊου όπου και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Αντιφασιστική Νίκη, με την επίσκεψη στη Ριτσώνα στις 7.00 μμ, στο μνημείο των ανάπηρων πολέμου που εκτέλεστηκαν επί κυβέρνησης Ράλλη, και την κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο στις 8.00 μμ