Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κύριος Χρυσόστομος μετέβη στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, όπου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Μεθοδίου Ολύμπου, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Ευβοέων Αγίων, αφού μαρτύρησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα στη Χαλκίδα.
Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί από τις Αρχιερατικές Περιφέρειες Χαλκίδος, Διρφύων και Αιγαίων με πρώτο τον εορτάζοντα ...
εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος, Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη.
Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα το περιεχόμενο της τεταγμένης Ευαγγελικής περικοπής (Ματθ. 7, 24-8, 4), τονίζοντας πως ο ανενδεής Θεός δεν έχει ανάγκη τα δώρα μας αλλά εμείς, με την ποιότητα της προσφοράς, καταδεικνύουμε την ποιότητα της σχέσης που έχουμε ή που θέλουμε να καλλιεργήσουμε με το Θεό μας ή με τον πλησίον μας ως παραλήπτη δώρου.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Μεθόδιο και καλωσόρισε τα παιδία και τους γονείς των Κατηχητικών των Ενοριών Αγ. Νικολάου Νεοχωρίου Ιστιαίας και Αγ. Γεωργίου του ομωνύμου χωρίου, Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας οι οποίοι με πρωτοβουλία των εφημερίων τους μετέβησαν να προσκυνήσουν την Παναγία Φανερωμένη και στη συνέχεια είχαν σύντομη επικοινωνία με το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους.