Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΝΕΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015, το πρωί και το απόγευμα, κατόπιν εγκρίσεως του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, διενεργήθηκαν Διπλωματικές Εξετάσεις στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στην πάντοτε φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Οικογενείας Πνευματικού της οδού Μεσσαπίων 10.
Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Γερογιάννης, κ. Γεώργιος Καραγκούνης, κ. Σεβαστή Μαζέρα-Μάμαλη και κ. Γεώργιος Στέρπης, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη – Προϊσταμένη του Τμήματος Μουσικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου, η οποία.... διεπίστωσε την άψογη λειτουργία της Σχολής και ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γρηγόριος Αναστασίου, μαζί με τους Ιερείς και τους σπουδαστές της Σχολής που παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους υποψηφίους να αποδίδουν με πιστότητα στην πατρώα Βυζαντινή Μουσική το Πρόγραμμα των Εξετάσεών τους.
Διπλωματούχοι της Βυζαντινής Μουσικής ανεδείχθησαν οι μαθητές του Διευθυντού της Σχολής κ. Γρηγορίου Αναστασίου και του Καθηγητού κ. Γεωργίου Καραγκούνη,  π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Αντωνίου Κυπαρισσία με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Βενιζέλος Χρήστος με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Γεωργακόπουλος Ιωάννης με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Δημητριάδης Περικλής με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Καραμουσαδάκης Μιχαήλ με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και Β΄ Βραβείο, Κετσετζής Ιάκωβος με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Μπραζιτίκος Κωνσταντίνος με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Μπούμπα Σοφία με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Ξυγκάς Ευάγγελος με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Παπασάββα Ευαγγελία με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Ρωμάνος Παναγιώτης με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Τσιτσάκη Βασιλική με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ, Φράγκος Μιχαήλ με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Χαμάλη Δέσποινα με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ και Α΄ Βραβείο.
Πτυχιούχοι της Βυζαντινής Μουσικής ανεδείχθησαν οι μαθητές του Καθηγητού κ. Γεωργίου Καραγκούνη, π. Ιωάννης Κετσετζής με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, Ασπροποταμίτης Κωνσταντίνος με βαθμό ΚΑΛΩΣ, Ισμίρογλου Ροβινσώνας με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ και Κουμπογιάννης Δημήτριος με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.
Το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον Ι. Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, προσήλθε στις εξετάσεις και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρακολούθησε τις εξετάσεις, συνεχάρη τους σπουδαστές για την απόδοση και την προσπάθειά τους και ευχαρίστησε και τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής και τους Καθηγητές της Σχολής για την προσφορά τους.
Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε αργά το βράδυ, οπότε και τελείωσαν οι εξετάσεις, από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου και υπεύθυνο λειτουργίας της Σχολής, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο.
Όλοι οι παραπάνω πτυχιούχοι και διπλωματούχοι, φοίτησαν επιμελώς στη Σχολή, παρακολουθώντας την Βυζαντινή Μουσική και στα δευτερεύοντα μαθήματα της Σχολής (ευρωπαϊκή μουσική, ιστορία και μορφολογία της μουσικής, τυπικό ιερών Ακολουθιών κ.ά.).