Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΡΝΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ

Συνεχίζοντας τις ποιμαντικές του επισκέψεις στα χωριά της Ιεράς μας Μητροπόλεως, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη -Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Τριάδος Πούρνου Διρφύων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία.
Κατά την άφιξη του, ο Σεβασμιώτατος έτυχε συγκινητικής υποδοχής από τον Εφημέριο Πρεσβ. Βασίλειο Μπισμπιρούλα και τους ευλαβείς Ενορίτες.
Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου (Ματθ. 17, 14-23), ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε διδακτικότατο και επίκαιρο κήρυγμα, στο οποίο ανέλυσε το ....περιεχόμενο της περικοπής και κάνοντας αναγωγή στο σήμερα τόνισε την μεγάλη αξία της προσευχής, ως συχνής και ουσιαστικής επικοινωνίας με τον Θεό, και της χριστοδίδακτης νηστείας στη ζωή μας.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την πληθωρική παρουσία των ενοριτών και την συμμετοχή σχεδόν όλων στο Κοινό Ποτήριο, ευχαρίστησε τον Καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας κ. Στυλιανό Μπενή, ο οποίος, μαζί με μαθητές της Σχολής, διηκόνησαν και κατεκόσμησαν το Αναλόγιο μαζί με τον φιλόξενο Ιεροψάλτη του Ι. Ναού.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο είχε φροντίσει, ώστε έξω από το Ναό να προσφερθεί σε όλους πρωινό κέρασμα, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει εκτενέστερα με τους κατοίκους της Ενορίας.