Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών



ΕΚΛΟΓΕΣ για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας στις 25 Νοεμβρίου 2015

Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε
 
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Γίνετε μέλη του Συλλόγου. Ενισχύστε τις ταξικές δυνάμεις.
    Μέσα από τη συμμετοχή σας στην πάλη μπορείτε να συμβάλετε....
στην αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων. Αποκρούστε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, διαχωρίζει του εκπαιδευτικούς, καλλιεργεί την ατομική λύση. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, στρέφει τον εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί  μόνιμοι -συμβασιούχοι και αυτό μας ενώνει.
Συνάδελφοι, ούτε ώρα χαμένη! Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει καθημερινά ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν από μόνα τους, αντίθετα θα γίνονται χειρότερα. Εμείς οι ίδιοι είμαστε που μπορούμε και πρέπει να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατάσταση.
·         Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
·         Μαζικοί διορισμοί  για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
·         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
·         Καταβολή μισθού σταθερά κάθε μήνα.
·         Επίδομα ανεργίας για όλο το χρόνο σε όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Να προσμετρούνται ως προϋπηρεσία και να είναι συντάξιμοι οι μήνες ανεργίας όλων των εκπαιδευτικών.
·         Πλήρης απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία.
·         Να δοθεί επίδομα ενοικίου και θέρμανσης σε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς με απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Να τους χορηγείται δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
·         Δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς στα παιδιά των ανέργων χωρίς καμία προϋπόθεση. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά των ανέργων.
ΣΥΝΔΡΟΜΗ

 Η θέση του ΠΑΜΕ για την ετήσια συνδρομή όπως και έχει κατατεθεί και στο Σύλλογο μας, άλλα και στη ΔΟΕ,  τον  περασμένο Ιούνιο στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων, είναι 20 € συνολικά για τους μόνιμους και αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, 10 € στους αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, για δε τους ωρομίσθιους να είναι 5 €. Τα χρήματα αυτά πρέπει να τα μοιράζονται εξίσου ΔΟΕ και τοπικός Σύλλογος. Η θέση  όμως αυτή χρόνια τώρα δεν ψηφίζεται από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες . Eπίσης, η απόδοση της συνδρομής δηλώνει την απόφαση του εργαζόμενου να είναι συνδικαλισμένος και να παλέψει συλλογικά για τα δικαιώματά του. Δεν μπορεί να γίνεται υποχρεωτικά και μάλιστα μέσω της ενιαίας αρχής πληρωμών, δηλαδή μέσω του κράτους που μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Είναι συνεισφορά από το υστέρημα για το συλλογικό αγώνα. Aποτελεί πολιτική πράξη. Μέσω της συνδρομής δίνεται η δυνατότητα στο σωματείο να έρθει σε επαφή με ένα-ένα τα μέλη του, να συζητήσει μαζί τους, να σχεδιάσει συλλογικά τη δράση και τη συμμετοχή των μελών του σε αυτήν. Για το λόγο αυτό η συνδρομή πρέπει να είναι ενιαία και να εισπράττεται αποκλειστικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Όμως η ΔΟΕ με την τελευταία απόφαση της Αρ.Πρ.234/19-11-2015 αποφάσισε ότι η ετήσια συνδρομή προς τη ΔΟΕ για  όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές θα είναι 15ευρώ. Επομένως η ετήσια  συνδρομή των συναδέλφων αναπληρωτών με ΕΣΠΑ ή Δ.Ε. προς το Σύλλογο είναι συνολικά 25 ευρώ (15 ΔΟΕ+10 Σύλλογος) και όχι 34 ευρώ.
Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά, χωρίς εργασιακή διάκριση στη Γενική Συνέλευση, για να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΜΕ για συμμετοχή όλων των αναπληρωτών συναδέλφων ΕΣΠΑ και ΔΕ στις εκλογές και άρα και στο σωματείο τους.  Να καταβάλουν 5 ευρώ τη μέρα των εκλογών και σταδιακά μέσα στη χρονιά το υπόλοιπο της συνδρομής.