Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια μεγάλη διεθνή αθλητική διοργάνωση θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι του 2016 ο Δήμος Χαλκιδέων, μετά από αίτημα που είχε υποβάλει η Δημοτική Αρχή στη FIBA, μέσω του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γ. Βασιλακόπουλου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου συνεδρίασε στο Μόναχο της Γερμανίας η FIBA και μεταξύ των άλλων ανακοίνωσε ότι από 15 μέχρι 24 Ιουλίου 2016 θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Χαλκίδας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U20 Β' κατηγορίας. Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας έκαναν αυτοψία πρόσφατα στα ...

Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Χαλκιδέων και διαπίστωσαν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και απλώς θα χρειαστεί να γίνουν μικρές παρεμβάσεις.
Η Εθνική Ελλάδας U20, αγωνίζεται στη Β' κατηγορία και στόχος είναι να κερδίσει μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις, που εξασφαλίζουν την άνοδο στην Α' κατηγορία.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της FIBA , ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον οποίο ευχαρίστησε προσωπικά για την επιλογή της Χαλκίδας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι από την πλευρά του Δήμου, θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άψογη διοργάνωση των αγώνων και επιπλέον θα παρασχεθεί στις αποστολές των ομάδων κάθε εξυπηρέτηση για την άριστη διαμονή τους.
Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος κ. Παγώνης, ο αθλητικός τουρισμός, αυτή την περίοδο της ύφεσης, μπορεί να τονώσει την τοπική οικονομία και προς την κατεύθυνση αυτή θα γίνουν και άλλες προσπάθειες.
Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση στη Χαλκίδα είναι οι εξής:
Μαυροβούνιο, Λευκορωσία, Ολλανδία, Σκόπια, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Σλοβακία, Γεωργία, Αρμενία, Ελβετία, Κόσοβο, Αυστρία, Αλβανία, Ρουμανία, Μολδαβία, Βοσνία, Βουλγαρία και Ελλάδα.