Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό μετέβη στο πανηγυρίζον Μητροπολιτικό Ι. Παρεκκλήσιο Αγ. Βαρβάρας Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμπαραστατούμενος και από άλλους Κληρικούς.
Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος απένειμε το Οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο του Ι. Ναού π. Ιωάννη Μελίδη, για ...την καλλίκαρπη διακονία του στον Ι. Ναό, αλλά και στο Βιβλιοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως.
Μετά την χειροθεσία, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείον λόγο ομιλώντας επίκαιρα για το πρόσωπο και το μαρτύριο της Αγ. Βαρβάρας, ενώ ευχήθηκε και σε όσους εορτάζαν τα ονομαστήριά τους, Κληρικούς και Λαϊκούς, αφού τη συγκεκριμένη μέρα τιμώνται, πλην της Αγ. Βαρβάρας, ο Άγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγ. Σεραφείμ Φαναρίου και η Αγ. Χριστοδούλη.
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο, μετέβη στον Πειραιά, για την εορτή του εξ Ευβοίας καταγομένου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Το βράδυ της ιδίας ημέρας μετέβη μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο στο Ι. Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοεπηκόου Ψαχνών, όπου ευχήθηκαν στην εορτάζουσα Καθηγουμένη, Γερόντισσα Χριστοδούλη.