Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

«ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ»

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα, διοργάνωσαν χθες Τρίτη 8 Δεκεμβρίου Ημερίδα με θέμα «Οι Γυναίκες στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων».
Στην επιτυχημένη αυτή και ενδιαφέρουσα Ημερίδα παρευρέθηκε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου, προσκεκλημένη ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας ΠΕΔ και μέλος της αντίστοιχης Επιτροπής της ΚΕΔΕ.
Η κ. Ευσταθίου, γνωστή για την ενεργή συμμετοχή της στην ουσιαστική προώθηση της πλήρους ισότητας των φύλων, υποστηρίζει όλες τις ενέργειες προς ....

αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων και η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την ισότητα των φύλων.
Η ευρωπαϊκή Χάρτα ισότητας των φύλων, εκπονήθηκε με στόχο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, οι εκπρόσωποι δηλαδή των Τοπικών Κοινωνιών, να προωθήσουν την ισότητα των φύλων σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού επισημοποιώντας τη συμμετοχή του στην προσπάθεια αυτή, διοργανώνει εκδήλωση στις 16 Ιανουαρίου για την επίσημη υπογραφή της Χάρτας και την δημιουργία Γραφείου Ισότητας.
Πεποίθηση του Δήμου και της Δημάρχου είναι πως όλοι οι φορείς της τοπικής διακυβέρνησης, οφείλουν να συμβάλλουν καθοριστικά στην δημιουργία μιας ανοιχτής σύγχρονης κοινωνίας, αναλαμβάνοντας  συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες  και εφαρμόζοντας πρακτικές υπέρ της ισότητας των φύλων.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού
Λίνα Ευσταθίου

(φωτογραφία: Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στο Υπουργείο Εσωτερικών - Λίνα Ευσταθίου, Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού)