Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οργανωτικά θέματα που αφορούν στη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών, που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα, από 15 μέχρι 24 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Χαλκίδας, υπό την προεδρία του Δημάρχου Χρήστου Παγώνη.
Συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λ. Ζλακώνη , με εκπροσώπους και ειδικούς συνεργάτες του Οργανισμού, ενώ παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Παναγιώτης Τσαγκρώνης με υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς και ο Γ.Γ. Θανάσης Χριστόπουλος του Υπουργείου Ναυτιλίας. Συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα που αφορούν στη διαμονή των αποστολών των 21 εθνικών ομάδων, που θα πάρουν μέρος....

στους αγώνες, αλλά και των άλλων εμπλεκομένων (διαιτητών, κομησάριων, κλπ), στα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν, στην παροχή υποστήριξης στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα κ.α.
Όπως επισημάνθηκε από τον Γ.Γ. Της Ομοσπονδίας, τον επόμενο μήνα θα βρεθεί στη Χαλκίδα κλιμάκιο της FIBA, που θα έχει συνεργασία με τους εκπροσώπους του Δήμου για διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες. Σημειώνεται ότι η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου, στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι ομάδες θα παραμείνουν στη Χαλκίδα 13 ημέρες, ενώ κάποιες από αυτές, ανάμεσα στις οποίες και η εθνική μας, θα έρθουν λίγες ημέρες νωρίτερα, για να συμμετάσχουν σε φιλικό τουρνουά προετοιμασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στο Κλειστό Κανήθου της Χαλκίδας, στις 20 Φεβρουαρίου 2016, θα διεξαχθεί ο αγώνας μπάσκετ των εθνικών ομάδων γυναικών Ελλάδας και Ρωσίας, για τα προκριματικά του EUROBASKET 2017.