Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και  απευθύνεται ανοιχτά και καλεί τους εργαζόμενους του Επισιτισμού-Τουρισμού σε διαρκή, ανυποχώρητο αγώνα για να προστατεύσουμε τη ζωή μας από τα μνημόνια διαρκείας, να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την απάντηση μας απέναντι στο νέο βάρβαρο γύρο επίθεσης που ακολουθεί, στην ανέχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Μπροστά μας έχουμε ένα νέο μνημόνιο-οδοστρωτήρα που έρχεται να ολοκληρώσει τη «δουλειά» των δύο προηγούμενων. ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο που προβλέπει: την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, τη νέα δραματική μείωση ....
των μισθών και δουλειά λάστιχο χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, την οριστική κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων στα 67 χρόνια, την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης και προοπτικά συντάξεις στα 360 ευρώ για τη μεγάλη πλειοψηφία, τη μονιμοποίηση και επέκταση της φοροληστείας, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία. Να μην μείνει τίποτα όρθιο από όσα δικαιώματα είχαμε κρατήσει με αγώνα και μέσα στην κρίση. Η ζωή μας βάζει μπροστά σε νέες μεγάλες ευθύνες και καθήκοντα.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων- Επισιτισμού, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, να δοκιμάσουν την πιο αποτελεσματική επιλογή που ως σήμερα έχουν παροπλισμένη και αναξιοποίητη. Να επιλέξουν δηλαδή μαζικά τον δρόμο του αγώνα, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συμμαχίας με την οργάνωση στο σωματείο, στους τόπους δουλειάς, στον κλάδο και τις γειτονιές. Το δρόμο της καθολικής σύγκρουσης με τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και το πολιτικό προσωπικό τους. Η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα αποδείχτηκε μεγάλο εμπόδιο στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων, μεγάλο όπλο για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του για να περνούν αντιλαϊκούς νόμους. Είναι συνένοχες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ στο σφαγιασμό του λαού, με θέσεις υπεράσπισης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με υπονομευτική δράση στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η θέση και ο ρόλος της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, όπου πριν τρία χρόνια ψήφισαν 15% μείωση στους μισθούς. Το κλαδικό σωματείο του Νομού μας στήριξαν με χέρια και με πόδια την πρόταση της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας. Ήταν αυτοί που τόσα χρόνια έπαιζαν το ρόλο του μεσάζοντα και δεν έκαναν τίποτα για να διασφαλίσουν τα εργατικά μας δικαιώματα. Την ίδια περίοδο διαφημιζόταν ο τουρισμός ως ατμομηχανή ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας και οι ξενοδόχοι είδαν τις τσέπες τους να γεμίζουν με ζεστό χρήμα, ταυτόχρονα εμείς είδαμε μειώσεις στους μισθούς μας, απλήρωτη εργασία και φυσικά οι ώρες εργασίας να αυξάνονται δίνοντας και με τη βούλα του νόμου το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τις ώρες αυτές!  Τρανή απόδειξη είναι πως δεν γίνεται να υπάρξει αύξηση των κερδών για τους λίγους και ταυτόχρονα να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες! Αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα! Γι’ αυτό και ασυμβίβαστος πρέπει να είναι και ο αγώνας μας! Δικό τους έργο είναι η απομάκρυνση των εργαζόμενων από τα συνδικάτα, η συκοφάντηση της συνδικαλιστικής δράσης. Μαζί προετοίμασαν την αντεργατική επίθεση, με τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς διαλόγους, με τον αφοπλισμό του κινήματος από τις θεωρίες του κοινωνικού εταιρισμού, της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας, της κερδοφορίας των επιχειρήσεων ως μέτρο των εργατικών διεκδικήσεων. Χωρίς την άμεση παρέμβαση τους δεν θα περνούσε με την ίδια ευκολία η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.  Δεν είναι αρκετό να βγάζεις μια ανακοίνωση για τους απλήρωτους εργαζόμενους στα Ξενοδοχεία(Holidays, Olympic star, Lucy). Είναι αναγκαίο σήμερα οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να καταλάβουν πως μόνο με καθημερινούς αγώνες μπορούμε να ανακτήσουμε όσα με αίμα και αγώνες είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.
ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ!
Δοκιμάστηκαν όλες οι λογικές που ήθελαν να κάνουν τους εργαζόμενους χειροκροτητές της εκάστοτε  κυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής της κατάστασης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, της αλλαγής των συσχετισμών, της απαλλαγής των συνδικάτων και των σωματείων από τους ανθρώπους των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!
Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και της ενότητας των εργαζομένων απέναντι στα μονοπώλια και τους καπιταλιστές, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.  Ο δρόμος της αποφασιστικής σύγκρουσης με τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα συμφέροντά τους για να μη ζήσουμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!
Αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο ρόλος της ΕΕ ως μια λυκοσυμμαχία και δυνάστης των εργαζομένων. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια και αφεντικά. Εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο που τον καρπώνονται μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι.
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ!
Η εργοδοσία φοβάται την ενότητα της εργατικής τάξης. Τρέμει τη συσπείρωση μας σε σωματεία που έχουν ταξικό προσανατολισμό. Θέλει τους εργαζόμενους υποχείρια τους. Μας θέλουν τους εργαζόμενους διασπασμένους, έξω από τα σωματεία μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε ξενοδοχεία, σε καφετέριες, σε ζαχαροπλαστεία, σε φούρνους, κ.α. να συμμετάσχουν στις εκλογές του σωματείου και να πάρουν ενεργό ρόλο για την αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο σωματείο.
Η απάντηση μας πρέπει να δοθεί άμεσα και δυνατά!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις αρχαιρεσίες του κλαδικού σωματείου.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ όλα αυτά που μας ανήκουν.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους συσχετισμούς μέσα στο σωματείο μας.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί και δοκιμάζονται στους εργατικούς ταξικούς αγώνες.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ αυτούς που τόσα χρόνια το μόνο που έκαναν ήταν να έρχονται σε συμφωνία με την εργοδοσία και βάζουν στο περιθώριο τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση πληρωμή όλων των συναδέλφων μας(Holidays in, Olympic star, Malaconta beach,κ.α.)
 Είναι η ώρα να ακουστεί ξανά δυνατά, μαζικά το σύνθημα που γεννήθηκε στους μεγάλους ταξικούς αγώνες των χρόνων που πέρασαν:

«Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»