Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΦΟΣΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η άμεση ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ξεκινήσει η ένταξη έργων, στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου, αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στη Λαμία.
Όπως επισημάνθηκε, το αμέσως προσεχές διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκριση της μελέτης του ΠΕΣΔΑ από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων, έτσι ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί για έγκριση στα αρμόδια υπουργεία.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ....

Χρήστος Παγώνης, ο οποίος μάλιστα ενημέρωσε τα παριστάμενα μέλη του ΦΟΣΔΑ για τη συνάντηση στο Υπ. Εσωτερικών, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.
Όπως είπε ο κ. Παγώνης, καθ'υπόδειξη του Υπουργού Εσωτερικών, ο ΦΟΣΔΑ είναι ο αρμόδιος φορέας που θα υποβάλει τη μελέτη για την έγκριση του
Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων Στερεάς Ελλάδας.
Όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας τόνισαν όλες οι διαδικασίες για τη δημιουργία του ΦΟΣΔΑ έγιναν με απόλυτη νομιμότητα και ως εκ τούτου όλα προχωρούν κανονικά για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό, με τις εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών.