Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Π.Α.ΜΕ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
 

Κλιμάκιο της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ συμμετείχε και στήριξε ενεργά την αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών του νομού τη Δευτέρα 26/1/2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και στο συμβολικό αποκλεισμό της Υψηλής Γέφυρας στη Χαλκίδα.
Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που μοιράστηκε στους αγρότες τονίζεται μεταξύ άλλων:
Ο αγώνας των φτωχών και μεσαίων αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης. Η αιτία της πολιτικής που τους ξεκληρίζει είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων....

των μονοπωλίων. Είναι η ίδια ακριβώς αιτία για την οποία σφαγιάζονται τα εργατικά δικαιώματα και πετιούνται στο δρόμο χιλιάδες εργάτες.
Θέλουν να συγκεντρώσουν τη γη σε λίγα χέρια για να μειώσουν το κόστος των πρώτων υλών, να απλώσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στον αγροτικό τομέα, να ελέγξουν από την αρχή ως το τέλος τη διατροφική παραγωγική αλυσίδα.
Με τις αυξήσεις στις εισφορές, το ΦΠΑ, τη φορολογία πετσοκόβουν τους μικρούς αγρότες για να ελαφρύνουν τους καπιταλιστές, μεταξύ των οποίων είναι και οι μεγαλοκαλλιεργητές. Δεν είναι καινούρια αυτή η πολιτική. Όλα αυτά τα χρόνια η εφαρμογή της ΚΑΠ και των οδηγιών της ΕΕ μείωνε σταθερά τον αγροτικό πληθυσμό. Αποδείχτηκε ότι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών και η λαϊκή ευημερία δεν πάνε μαζί. Η ΕΕ δεν ήταν η αγορά για τα αγροτικά μας προϊόντα αλλά ένωση μονοπωλιακών συμφερόντων, κοινός αντίπαλος για εργάτες και φτωχομεσαίους αγρότες. Παράλληλα με το ξήλωμα εργατικών λαϊκών κατακτήσεων, όλα αυτά τα χρόνια απλωνόταν η φτώχεια στα χωριά με την εφαρμογή αντιαγροτικών μέτρων. Η κρίση και οι πολιτικές των μνημονίων δυνάμωσαν αυτή την επίθεση και τώρα με το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχονται να μας αποτελειώσουν.
Γι’ αυτό και σήμερα φαίνεται πιο καθαρά η ανάγκη να οικοδομηθεί μια πλατιά συμμαχία εργατών, φτωχομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και νεολαίας απέναντι στον κοινό εχθρό, το μεγάλο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ. Να βάλουμε φρένο σε αυτή την πολιτική. Διέξοδος υπάρχει αν βαδίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο του αγώνα, για να κάνουμε εμείς κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε με τα χέρια μας, στα χωράφια και στα εργοστάσια. Τότε θα μπορέσουμε να τον χρησιμοποιήσουμε για να καλύψουμε τις λαϊκές ανάγκες, όταν θα έχουμε ξεμπερδέψει με τα παράασιτα, αφεντικά, μεσάζοντες, τραπεζίτες, που σήμερα μας τον κλέβουν.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ!
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ- ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!
ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30 π.μ. Πλατεία Αγοράς
ΜΑΝΤΟΥΔΙ 10.30 π.μ. στην Πλατεία
ΙΣΤΙΑΙΑ 10.30 π.μ. στην Πλατεία
ΑΛΙΒΕΡΙ 10.30 π.μ. στο Άγαλμα του Λιγνιτωρύχου