Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΕΥΒΟΕΩΝ ΑΓΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. π. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, τον Σταυροφόρο Οικον. π. Αντώνιο Αντωνίου και τον Διάκ. π. Νεκτάριο Ευγενικό,  μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, όπου προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντος εκτός των ανωτέρω Κληρικών και του Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αρχιμ. Δαμασκηνού Παπακωνσταντίνου, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
Μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής της....
ημέρας [Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά (Λουκ. 19, 1-10)], ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναλύοντας το περιεχόμενό της, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι ο Χριστός είναι αναζητητής της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και ιδίως της ασθενούσας από την αμαρτία, ενώ κάλεσε τους ακροατές, να μην ομοιάζουν με τον όχλο, ο οποίος κατέκρινε τον Χριστό για την παρουσία Του στο σπίτι του «αμαρτωλού»  Ζακχαίου.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια ο Ιεροψάλτης της Ενορίας κ. Γεώργιος Ζαζιάς, στο δεξιό αναλόγιο και ο κ. Πέτρος Βλάχος στο αριστερό, ο Σεβασμιώτατος και οι συλλειτουργοί του τέλεσαν τα μνημόσυνα κεκοιμημένων Ενοριτών.