Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντας την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση.
Με τη βασική φιλοσοφία του νομοσχέδιου: Ο καθένας είναι «υπεύθυνος για την ασφάλισή του»,  οι νέοι κυρίως εργαζόμενοι για τους οποίους η ελαστική, μαύρη εργασία και η ανεργία είναι πλέον κανόνας, στην ουσία πρέπει να ξεχάσουν το μακρινό «όνειρο» της σύνταξης ή να στραφούν –τι βολικό- σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει συντριπτικά μέτρα και για τους ...
αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών. Οι τελευταίοι καλούνται να πληρώσουν εισφορές ίσες με το 38.5% του εισοδήματός τους, ενώ οι εισφορές των αγροτών στον ΟΓΑ τριπλασιάζονται!
Για τις ήδη κουτσουρεμένες κύριες και επικουρικές συντάξεις προβλέπεται μείωση από 15% έως 30%, ενώ δε γλιτώνουν και η 13η και 14η σύνταξη των ήδη συνταξιούχων και οι συντάξεις και τα εφαπαξ του Δημοσίου. Τα χρόνια συνταξιοδότησης αυξάνονται καθώς καταργούνται οι ευνοϊκές και ειδικές διατάξεις των ταμείων.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Φτάνει πια με τις απειλές της κυβέρνησης για κατάρρευση του «προγράμματος» και έξοδο από την Ε.Ε. σε κάθε αντιδραστική μεταρρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει! Δεν τρομοκρατούμαστε, διεκδικούμε αξιοπρεπή διαβίωση, ασφάλιση και σύνταξη για όλους.
Τελικά να μην ξεχνάμε πως ο αγώνας για ένα αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα συνδέεται άρρηκτα με μια συνολική πολιτική σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Η εμπειρία του δημοψηφίσματος έδειξε ότι μέσα στο κλουβί της ευρωζώνης και της ΕΕ δεν μπορεί να καταργηθεί το μνημόνιο.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο λοιπόν μπορεί και πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί  με την δύναμη ενός πανεργατικού - παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, ώστε να μην τολμήσει η κυβέρνηση να το καταθέσει, αλλά ακόμα κι αν το φέρει και το περάσει στη Βουλή να αναγκαστεί να το αποσύρει.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ευβοίας καλεί όλον τον κόσμο σε συμμετοχή στην Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.
Θεωρούμε ότι οι απεργιακές συγκεντρώσεις πρέπει να γίνονται εδώ στην πόλη μας και όχι αλλού, καθότι η Χαλκίδα είναι μια πόλη που μαστίζεται ιδιαίτερα από την ανεργία. Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην ευρεία αγωνιστική συσπείρωση εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής με στόχο την διαμόρφωση ενός κέντρου αγώνα. Μια απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα θα αποτελούσε βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τοπική Επιτροπή ΕΥΒΟΙΑΣ