Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Β΄ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

      Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών 27 Μαρτίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προσέφερε την αναίμακτη ιερουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών.
Όταν ο Σεβασμιώτατος αφίχθη στον Ι. Ναό, συνοδευόμενος από το Διάκονο του Νεκτάριο Ευγενικό, τον υπεδέχθησαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης - Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και οι Εφημέριοι του Ι. Ναού Πρεσβ. Αθανάσιος Καρλατήρας και Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρής, οι οποίοι συλλειτούργησαν με τον Επίσκοπό τους.
Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Μαρκ. 2, 1-12), ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο αναλύοντας το ....περιεχόμενο της, αναφέροντας πως αν έχουμε πίστη στο Θεό μας «ως κόκκον σινάπεως», είμαστε ικανοί να οδηγούμε και τους γύρω μας στην εκ Θεού ψυχοσωματική θεραπεία χωρίς να υπεκφεύγουμε, προβάλλοντας ως αδυναμία του πάσχοντος, την απροθυμία μας. Εν συνεχεία δε ο Σεβασμιώτατος τόνισε την αξία της, διά της μετανοίας, πνευματικής προκοπής, η οποία προϋποθέτει την πίστη στο Θεό και την ζωντανή σχέση μαζί Του, γιατί Εκείνος είναι ο μόνος δυνάμενος να μας ελευθερώσει από κάθε αμαρτία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εξέφρασε την χαρά του για την εκεί παρουσία του και την πολυπληθή συμμετοχή των Ενοριτών στις λειτουργικές συνάξεις της Ενορίας.