Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΚΑΙ ΔΑΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΠΡΟΒΑΤΑ

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, επί τη μνήμη των αγίων Μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας.
Κατά την εόρτια ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε τόσο στο ανδρόγυνο των αγίων μαρτύρων Χρυσάνθου και Δαρείας, όσο και στο δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου, το οποίο μνημόνευε η Εκκλησία αυτή την ημέρα. Επίσης, αναφέρθηκε στην πανήγυρη του Παρεκκλησίου της Παναγίας Οδηγητρίας και κατά την ημέρα μνήμης των προαναφερθέντων Αγίων, διότι ο κτήτοράς του Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος...
Χαλκίδος και Καρυστίας κυρός Χρύσανθος Προβατάς (1907-1921) το αφιέρωσε ταυτόχρονα στη Θεοτόκο και στους Αγίους Χρύσανθο και Δαρεία. Εν κατακλείδι, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εμμέσου προκατόχου του κυρού Χρυσάνθου.
Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μαζί με τους εφημερίους της ενορίας Αγίου Νικολάου Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλύβα, Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη, Πρωτοπρεσβ. Χαράλαμπο Ταραμίγκο, τον αφυπηρετήσαντα Σταυροφ.  Αντώνιο Αντωνίου και τον Διάκονό του π. Νεκτάριο, τέλεσαν μνημόσυνο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χαλκίδος και Καρυστίας κυρού Χρυσάνθου.