Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο κ. Τάρτης για τον κ. Κοντονή

«Είναι λάθος και αδιανόητο αυτό που κάνει ο κ. Κοντονής»

Από:gavros.gr
Θέση στους ισχυρισμούς του Σταύρου Κοντονή που επιμένει για τη μη διεξαγωγή του Κυπέλλου, συνδέοντας το grexit με τις δικαστικές εκκρεμότητες που έχουν μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, πήρε ο Αθανάσιος Τάρτης. Μάλιστα, ο γνωστός δικηγόρος υποστήριξε πως είναι λάθος αυτό που κάνει ο υφυπουργός Αθλητισμού.
Αναφερόμενος στην απόφασή του να επιμένει για τη μη διεξαγωγή του Κυπέλλου όσο δεν παραιτούνται μέλη της ΕΠΟ που διώκονται ποινικά, είπε: «Το θεωρώ αδιανόητο αυτό. Και το θεωρώ...
αδιανόητο αυτό γιατί το να ζητάς την παραίτηση κάποιων ανθρώπων επειδή απλά είναι κακουργηματικά διωκόμενοι, όπως λέει ο ίδιος ο κ. υπουργός, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον μη λογική.
Και λέω μη λογική, γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να είσαι κακουργηματικά διωκόμενος. Αύριο μπορώ να καταθέσω μία μήνυση εναντίον σας για κακουργηματικές πράξεις και θα είστε κακουργηματικά διωκόμενος. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχετε τελέσει και το αδίκημα.
Είναι τραγικό, στη χώρα που ζούμε, όταν είσαι κακουργηματικά διωκόμενος, μπορείς να είσαι υπουργός, να είσαι βουλευτής, μπορείς να είσαι δημοσιογράφος, μπορείς να είσαι δικηγόρος, μπορεί να είσαι δικαστής, και το λέω αυτό διότι υπάρχουν και τέτοιοι, αλλά φαίνεται ότι κατά τον κ. Κοντονή, δεν μπορεί να είσαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.
Σε μία συνέντευξη του κ. υπουργού, στην οποία ζητούσε την παραίτηση αυτών που διώκονται κακουργηματικά και ταυτόχρονα έχουν περιοριστικούς όρους. Ξέρετε, αυτό φωτογραφίζει μόνο τον Γιάννης Παπακωνσταντίνου. Είναι αδιανόητο. Και ταυτόχρονα, όχι μόνο φωτογραφίζει, αλλά στιγματίζει και στοχοποιεί ανθρώπους. Νομίζω πως ο κ. υπουργός, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, ειδικά όσον αφορά το τεκμήριο της αθωότητας.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, όλες αυτές οι κατηγορίες είναι έωλες. Και δεν το λέω εγώ. Δεν υπάρχει κανένα θέμα εγκληματικής οργάνωσης. Δεν υπάρχει καν κανένα στοιχείο. Είναι τρομερό, πραγματικά, μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις που υποτίθεται πως έχουν σκοπό το οικονομικό όφελος, γιατί αλλιώς δεν έχεις λόγο να κάνεις εγκληματική οργάνωση. Και ανοίχτηκαν, λοιπόν, από τον ΣΔΟΕ, όλα τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων, και ως εκ θαύματος, δεν βρέθηκε ούτε ευρώ! Γίνεται εγκληματική οργάνωση χωρίς οικονομική συναλλαγή; Νομίζω, πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι εξουσίας. Χρησιμοποιείται αυτή η ιστορία, όχι μόνο για να σκεπάσει τα κακώς κείμενα της κυβερνητικής πολιτικής ή τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή σε επίπεδο οικονομικό στον κόσμο, γιατί ξέρετε ότι ασχολείται περισσότερο με το ποδόσφαιρο, αλλά ενδεχομένως προσπαθούν να σκεπάσουν και άλλα πράγματα, άλλες καταστάσεις, οι οποίοι είναι δύσκολες».
Για τη σύνδεση των δύο υποθέσεων, του grexit και των δικαστικών εκκρεμοτήτων: «Ο ίδιος ο κ. υπουργός συσχετίζει την υπόθεση του grexit με εκείνη της «εγκληματικής οργάνωσης», δεν δέχομαι να την αποκαλούμε έτσι, για μένα πρόκειται για μία αστεία νομικά απόφαση, θα πρέπει ο κ. εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση να είναι πολύ προσεκτικός στην πρόταση που θα διατυπώσει, και είναι λάθος αυτό που κάνει. Λάθος, γιατί δεν έχουν καμία σχέση οι δύο τους».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ