Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Η πραγματικότητα

Το πόσο θα χαρεί αυτός που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αυτός που θα κάνει μια καλή πορεία ή αυτός που θα παραμείνει σε μια κατηγορία, δεν μας αφορά και δεν μας οδηγεί σε πανηγυρισμούς ή σε κλάματα. Ξέρουμε να ελέγχουμε καταστάσεις και δεν συμπάσχουμε με κανέναν.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, αυτοί είναι και οι διαφορά μας. Δεν περιμέναμε ευχαριστώ από κανέναν και δεν θα βάλουμε και κανέναν στο κεφάλι μας αφεντικό.
Δεν μας ενοχλούν καθόλου οι προσπάθειες που κάνουν παράγοντες, προπονητές, ...
ακόμη και άνθρωποι οι οποίοι συνεργάστηκαν μαζί μας, ώστε να μας δείξουν πόσο μάγκες είναι και πόσο καλά μπορούν να τα πάνε και χωρίς εμάς!!!!
Γιατί άραγε νοιώθουν αυτή την ανάγκη; Γιατί θέλουν ν΄ αποδείξουν κάτι που κανείς δεν τους ζήτησε να κάνουν;
Το παρελθόν δεν μπορεί να το ξεχνά κανείς, γιατί έτσι θα βρεθεί με γράσο στα μάτια του και δεν θα μπορέσει να δει το μέλλον.
Το να θέλει κάποιος να τα έχει καλά με τον περίγυρό του, με τον εαυτό του, με το χωριό του, ακόμη και με τους μέχρι χθες συκοφάντες του, δεν θα το κατηγορήσουμε, αλλά έχουμε κάθε δικαίωμα να το σχολιάσουμε.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, εμείς σε τρυπάκια δεν θα μπούμε, γιατί δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε. Θα μείνουμε σ΄ αυτά που ξέρουμε και σ΄ αυτά που μπορούμε να κάνουμε, χωρίς να σκύβουμε το κεφάλι και χωρίς εξαρτήσεις.
Τα υπόλοιπα ας τα σκεφτούν αυτοί που σήμερα κλαίνε και αύριο θα γελάνε κι αυτοί που σήμερα γελάνε και αύριο θα κλαίνε.