Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού

 Οι γονείς δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Σε συνεργασία πάντα με τον διευθυντή κύριο Αρνή, τον υποδιευθυντή κύριο Ζιόγκο και όλους τους δασκάλους, βρήκαν χορηγούς και ζωγράφισαν όλο το σχολικό κτίριο εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό και το έκαναν ....
πανέμορφο. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και προβλήματα και οι δημοτικοί άρχοντες δεν λένε να κάνουν κάτι. Χθες στην Γενική Συνέλευση αναφέρθηκαν τα προβλήματα και η απόφαση ήταν να περιμένουν για 10 μέρες την Δημοτική Αρχή και ειδικά την Σχολική Επιτροπή Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κι αν κάτι δεν γίνει θα δούνε πως θα αντιδράσουν.
 Εκτός από τον πρόεδρο της Α΄βάθμιας και τα μέλη του ΔΣ, υπάρχει και αντιδήμαρχος στο Ληλάντιο ο κ. Αθανάσιος Τριανταφύλλου και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικού κ. Κιούσης, αλλά και τα μέλη του ΔΣ. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Αδιαφορούν για τα σχολεία; Αδιαφορούν για τα παιδιά; Θ΄ αφήσουν τα πάντα στους γονείς; Αν το κάνουν τότε θα πρέπει να ξέρουν πως δεν θα έχουν κανέναν λόγο να περάσουν ούτε έξω από το 2ο Δημοτικό Βασιλικού.
 Πληροφορίες λένε πως το ενδιαφέρον της Δημοτικής αρχής για άλλα σχολεία υπάρχει, αλλά το 2ο Δημοτικό δεν είναι στα ενδιαφέροντά τους. Εμείς θα περιμένουμε την παρέμβασή τους μέχρι και την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου. Αν δούμε απλά αδιαφορία, τότε καθημερινά θα τους αφιερώνουμε την καλημέρα μας.
 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού με το νέο ΔΣ, θα πρέπει να είναι διεκδικητικός και όχι απλά να επιβαρύνει τους γονείς για εργασίες που πρέπει να κάνει ο Δήμος.
Να πληρώνουν οι γονείς, αλλά για τα παιδιά και όχι για να κάνουν επισκευές στις τουαλέτες, τις βρύσες, τα σκαλοπάτια και τα κάγκελα.
 Αυτή την φορά, δεν θα πρέπει να αδιαφορήσει κανείς. Ο πρόεδρος του Συλλόγου και τα μέλη του ΔΣ, θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι για αγώνες. Αν σ΄ αυτό το 10ήμερο δεν δοθούν λύσεις από την Δημοτική Αρχή τότε τα παιδιά μας δεν θα μπούνε στις αίθουσες, αλλά θα παραμείνουν στην είσοδο του σχολείου με τους γονείς τους, μέχρι να συγκινηθούν οι Δημοτικοί άρχοντες.

 Αυτή είναι η είσοδος του σχολείο και εκεί δεν υπάρχει ένα σκέπαστρο ώστε να είναι προστατευμένα τα παιδιά από την βροχή, όταν περιμένουν τους γονείς τους,
 Βάψιμο θέλουν και τα κάγκελα του σχολείου. Δάσκαλοι και γονείς, βρήκαν χορηγούς και για τις μπογιές κι αν τελικά συναντήσουν την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, τότε θα οι γονείς θα τα βάψουν μόνοι τους.
Τα σκαλοπάτια αυτά έχουν γίνει άκρως επικίνδυνα, αφού γλιστρούν και τα παιδιά είναι σε κίνδυνο.
Πρέπει να τοποθετηθούν ειδικά πλακάκια, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά.