Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων παρακολουθώντας την εξέλιξη του θέματος που αφορά την αναστολή καθηκόντων που επιβλήθηκε στις δυο συναδέλφους, έχει την υποχρέωση να επισημάνει τα παρακάτω:
    To αδίκημα έχει τελεσθεί από το 2011 μέχρι το Μάιο του 2016, που αποκαλύφθηκε. Το  πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης εστιάζει στο διάστημα από τον 3ο μήνα του2014 μέχρι τον 5ο μήνα του 2016.Δεν υπήρξε αδίκημα πριν τον 3ο μήνα του 2014; Δεν εξετάστηκε, ούτε αναφέρθηκε το θέμα στην ΕΔΕ.
    Μετά την αναστολή καθηκόντων που ...τους επιβλήθηκε στις 23-9-2016, το πειθαρχικό συμβούλιο της Υ.Π.Ε. στις 17-10-2016 αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που να καθιστούν αναγκαία τη θέση τους σε αργία, όπως έχει γίνει αναφορά στο δελτίο τύπου του διοικητή του νοσοκομείου στις 28-9-16. Το δελτίο τύπου ανακοινώθηκε είκοσι ημέρες πριν την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.
      Προτείνουμε να κληθεί το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (Σ.Ε.Υ.Π) για την ορθή διερεύνηση της υπόθεσης, κάτι το οποίο ,κατά την άποψή μας, έπρεπε να έχει γίνει από την αποκάλυψη του αδικήματος. Έχει άλλωστε ζητηθεί και από τις εμπλεκόμενες.
       Η ανακοίνωση εκδίδεται κατά πλειοψηφία των μελών του συλλόγου εργαζομένων.            
                Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                  ΑΓΟΥΡΙΔΑ  ΔΗΜΗΤΡΑ