Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως επίσης και αυτά  που βρίσκονται σε άμεσο προγραμματισμό.....

Η Δήμαρχος, ο Αντιδήμ αρχος κ. Δ.Μίγγος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ κ. Ι. Λάμπρου, η Προισταμένη του τμήματος προγραμματισμού, κ. Ι. Μπόκαρη, και ο εξωτερικός συνεργάτης του Δήμου, κ. Ν. Γούναρης, συζήτησαν με τον Υπουργό, κ. Αποστόλου, τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου και συμβούλους του Υπουργού για τα έργα του Δήμου Ερέτριας.
Αφού εκτέθηκαν αναλυτικά οι ώριμες μελέτες και οι ανάγκες του Δήμου, βάσει των προγραμμάτων χρηματοδότησης που έχουν ανοίξει, συμφωνήθηκε :

#α) Η χρηματοδότηση ειδικών φίλτρων για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας επεξεργασίας των υδάτων του βιολογικού καθαρισμού (διύληση) και των απαραίτητων υποδομών για χλωρίωση ώστε το τελικό προιόν της επεξεργασίας να καθίσταται κατάλληλο για άρδευση (ανακυκλούμενο νερό)Αυτή είναι καινοτόμα παρέμβαση και έτσι το σύστημα βιολογικού καθαρισμού Αμαρύνθου γίνεται πρότυπο σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πράσινη ανάπτυξη.
Η επεξεργασία αυτή αποτελεί την προυπόθεση για να ακολουθήσει έργο κατασκευής Αρδευτικού Δικτύου επαναχρησιμοποίησης νερού, προυπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

 #β) Η Χρηματοδότηση του έργου εκσυγχρονισμός Αλιευτικού Καταφυγίου Αμαρύνθου, προυπολογισμού 500.000 ευρώ.
Και για το έργο αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για την Αμάρυνθο και τους επαγγελματίες αλιείς, υπάρχει χρηματοδότηση.
ο Δήμος με άμεσες ενέργειες θα ολοκληρώσει τη νομιμοποίηση και τη μελέτη του έργου και θα την καταθέσει προς χρηματοδότηση.
Επίσης συζητήθηκαν και άλλα αναγκαία έργα, όπως η αντιπλημμυρική προστασία, των ρεμάτων του Δήμου, όμως χρηματοδότηση για αυτές τις δράσεις μπορεί να δοθεί από κωδικούς του ΥΠΕΚΑ η του  Υπουργείου Υποδομών, τα οποία θα επισκεφτούμε άμεσα.