Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

H ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και πληθωρική συμμετοχή του Λαού του Θεού εορτάσθηκε ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας στην κατά Χαλκίδα Ιερά Μητρόπολη, την Κυριακή της Ορθοδοξίας 5 Μαρτίου 2017, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προέστη και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής μας Εκκλησίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου ....
του, Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε πολυπληθές εκκλησίασμα πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο οποίος ανέγνωσε, κατά την παράδοση, το Σύμβολο της Πίστεως, ο τ. Βουλευτής και Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, ο οποίος ανέγνωσε την Κυριακή Προσευχή – «Πάτερ ημών», εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος, της Αστυνομίας και του Φιλοχρίστου Στρατού της Πατρίδος μας.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, εξηγώντας τί σημαίνει ο όρος Ορθοδοξία και πως αυτός ταυτίζεται με την ίδια της Εκκλησία.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων Μητροπολιτών Χαλκίδος και αμέσως μετά έλαβε χώρα η καθιερωμένη Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων, πέριξ του Ιερού Ναού, στο τέλος της οποίας, κατά την τάξη, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το σχετικό απόσπασμα από το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.