Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

Την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018  μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κ. Μαρία Τριανταφυλλίδου και κ. Αλεξάνδρα Τσικοπούλου και την διευθύντρια του Σχολείου, κ. Ευδοκία Ζέρβα, επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, στον οποίο προσέφεραν, ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού, πρόσφορο για την Θεία Λειτουργία, το οποίο τά ίδια είχαν παρασκευάσει την προηγουμένη ημέρα.
Η δράση αυτή των παιδιών, πραγματοποιήθηκε με την....
ευγενική χορηγία επιχειρηματία της περιοχής, την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, οπότε και τα παιδιά έμαθαν να παρασκευάζουν πρόσφορο και άρτο, με την βοήθεια των προαναφερθεισών δασκάλων τους, καθώς και της κ. Αικατερίνης Σταυρουλάκη, ηλικιωμένης γειτόνισσας, ενώ παράλληλα οι δασκάλε έκαναν  εκτενή αναφορά για τη θέση του ψωμιού στη ζωή, την παράδοση και την θρησκεία.
            Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τις διδάσκουσες και τα παιδιά, ενώ τους εξήγησε τα της σφραγίδας του προσφόρου και για αρκετή ώρα συζήτησε μαζί τους, προσφέροντας τους παράλληλα γλυκίσματα και άλλες ευλογίες.