Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Καλημέρα

Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλή Κυριακή.
- Ας αρχίσουμε από την Α΄Κατηγορία και τους αγώνες του Σαββάτου, όπου είχαμε την νίκη της Μακρυκάπας μέσα στην Καστέλλα με την Μακρυκάπα να παίρνει μια βαθμολογική ανάσα και την Καστέλλα να χάνει και τις όποιες ελπίδες θα μπορούσε να έχει αν κέρδιζε. Είχαμε την μεγάλης αξίας νίκη του Παντριαδικού επί του Όλυμπου Γυμνού αφού ήττα στην έδρα σου δεν επιτρέπεται πλέον αν θέλεις να σώσεις την κατηγορία. Ο Όλυμπος πήρε τώρα την θέση του Παντριαδικού στην....
επικίνδυνη ζώνη και αρχίζει να βλέπει εφιάλτες. Η Δροσιά κέρδισε τον Ελλήσποντο και απομακρύνθηκε κάπως από τον κίνδυνο, ενώ πήγε κοντά σ΄ αυτόν ο Ελλήσποντος.

- Στους αγώνες της Α΄ Κατηγορίας σήμερα ΑΟΝ Αρτάκης και Ηρακλής Ψαχνών πάνε στον Βορρά ν΄ αντιμετωπίσουν την Αιδηψό και τους Ωρεούς αντίστοιχα. Δύσκολη αποστολή και για τους δύο και θα δούμε ποιος θα είναι στον πάγκο της ομάδας της Αρτάκης, αφού επίσημα δεν ανακοινώθηκε όνομα προπονητή. Λένε πως μπορεί στον πάγκο ο ΑΟΝΑ να έχει "γάτα ή λύκο", αλλά τίποτα δεν μπορεί να ξέρει κανείς αφού ακούσαμε πως η διοίκηση ψάχνει και σε πάνω ράφι!!! Πάντως να θυμίσουμε πως στο προηγούμενο πρωτάθλημα η Αιδηψός πάτησε το φρένο του ΛΗΛΑ, ο οποίος άφησε βαθμούς εκεί και έχασε το πρωτάθλημα.  
Το Αυλωνάρι θα υποδεχθεί τον Λήλα και με νίκη θα αποκτήσει  βαθμολογική άνεση και θα παραμείνει στην 4άδα της κορυφής, αλλά αν χάσει αυτά τα χάνει. Ο Λήλας με νίκη πάει αυτός 4άδα, αλλά με ήττα θα είναι κοντά σ΄ αυτούς που κινδυνεύουν και έχει δύσκολο πρόγραμμα για την συνέχεια.
Ο Βατώντας θα υποδεχθεί την Σκεπαστή και δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν ντέρμπι τον αγώνα, αφού οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν με μεταγραφές. Ο Βατώντας θέλει νίκη για να φύγει λίγο από την ζώνη υποβιβασμού και να πιάσει την Σκεπαστή στην βαθμολογία.
Το Καλοχώρι/Παντείχι βλέπει μόνο νίκη, αφού είναι σε θέση υποβιβασμού, αλλά θα υποδεχθεί τον Ταμυναϊκό ο οποίος είναι 3ος στην βαθμολογία και δύσκολα θα χάσει αυτή την θέση.

- Είπαμε η ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ έχει εκλογές στις 4 Φεβρουαρίου, αλλά χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ξέρουμε από τώρα την επόμενη διοίκηση και το στοίχημα είναι το ποσοστό της αποχής, αλλά και τα άκυρα και τα λευκά που θα βρεθούν στην κάλπη. Μπορεί να μην μπόρεσε κανείς να σχηματίσει ψηφοδέλτιο, αλλά πάντα υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι θέλουν να μειώσουν την αξία του νικητή με κάθε τρόπο και πάντως χωρίς να τολμούν να είναι υποψήφιοι οι ίδιοι, γιατί ξέρουν πως δεν έχουν την εκτίμηση των σωματείων. 

- Ο Φάνης Σπανός προχωράει δυνατά τον προεκλογικό του αγώνα και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την Περιφέρεια. Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης δεν κατάφερε "να κρύψει" κάπου τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν βρίσκει έδαφος. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως δεν θα είναι ούτε δεύτερος.

- Στο Δήμο Χαλκιδέων Παγώνης και Καθαροσπόρης διεκδικούν μια θέση στην Β΄ Κυριακή, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να βγάλουμε συμπεράσματα, αφού οι δημότες περιμένουν ν΄ ακούσουν κάτι και από τους δύο. Όποιος πει αυτό το κάτι θα έχει και τον πρώτο λόγο, αφού οι δημότες δεν θέλουν τις γλυκανάλατες εξηγήσεις.

- Μάχη δίνει στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων ο κ. Ψαθάς, για "να μην του αλλάξουν γήπεδο". Θέλει ο προεκλογικός αγώνας να συνεχιστεί "στο δικό του γήπεδο" το οποίο είναι αυτό του χτυπήματος στην πλάτη, των γάμων, των μνημοσύνων και του κεράσματος στα καφενεία. Μέχρι τώρα εκεί παίζουν όλοι και αυτό κατά την άποψή μας πρέπει ν΄ αλλάξει.

- ΛΥΣΗ και μάλιστα ΤΩΡΑ δεν υπάρχει, αν κι εφόσον εμείς βάζουμε ιδέες και μας "τις κλέβουν". Τι είχαμε γράψει; Τι θα γινόταν μετά τον αγώνα ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ - ΜΙΑΟΥΛΗΣ; Έγινε αυτό που γράψαμε και το κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Άγγελου Αγαπητού. Εμείς δεν ήμασταν εκεί, γιατί στρίψαμε αριστερά προς Βασιλικό και όχι δεξιά προς Μπούρτζι!!!! Τώρα θ΄ αρχίσουν να λένε διάφορες δικαιολογίες, αλλά δεν μασάμε. Πρόεδρε καλημέρα......