Κυριακή 7 Απριλίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την συμπλήρωση των (5) χρόνων στις 4 Απριλίου του 2019 ημέρα μαύρης επετείου, που κάηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο και 2ο Ν/γείου Κύμης καταγγέλλει την καθυστέρηση της αποκατάστασης του κτιρίου από την σημερινή Δημοτική Αρχή. 
  Όσες και να είναι οι διαβεβαιώσεις, ότι μετά την έγκριση χρηματοδότησης θα έχουμε σχολείο και ότι βρίσκονται στην διαδικασία προκήρυξης για ανάδοχο έργου, η αλήθεια είναι ότι άλλη μια σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και τα προβλήματα της προσωρινής συστέγασης των δύο σχολείων, από ότι φαίνεται, θα παραμείνουν για αρκετό χρονικό διάστημα, ζητήματα που αφορούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών, την ασφάλειά τους, μα...
και την αποκατάσταση της πληγής που φέρει η ιστορική και πολιτισμική εικόνα του τόπου. 
   Η συνεχόμενη μετακύλιση των ευθυνών της Πολιτείας προς τους Δήμους όσον αφορά την παιδεία, με κάθε μέσο, έχει να κάνει με την πολιτική που εφαρμόζετε και από την ευρωπαϊκή ένωση, που έχει στόχο την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και το πέρασμα της στα ιδιωτικά συμφέροντα.  Με αποτέλεσμα η παιδεία να αντιμετωπίζετε σαν εμπόρευμα. 
   Η Λαϊκή Συσπείρωση αναδεικνύει τον ρόλος, της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που συναινεί με την παθητική της στάση για τις τραγικές ελλείψεις και την εμπορευματοποίηση της παιδείας. Τα ποσά που να κατανέμονται στους Δήμους, για λειτουργικές ανάγκες των σχολειών, για την δημιουργία παιδικών σταθμών είναι στην ουσία ψίχουλα, προωθεί την όποια χρηματοδότηση μελετών για σχολικά έργα στο δανεισμό από τις τράπεζες, ζημιώνοντας τους Δημότες. 
  Άλλωστε αυτό το πρόβλημα της παιδείας, δεν είναι μόνο των Δημοτών της Κύμης αλλά συνολικά όλων των κατοίκων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Τα συγκεκριμένα πρόβλημα που αφορούν τις σχολικές εγκαταστάσεις και γενικά την παιδεία, αγγίζει όλη την περιοχή και είμαστε σίγουροι, πως θα σας βρούμε συμπαραστάτες σε αυτόν τον αγώνα.
  Δε μπορούμε και δεν πρέπει να  συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση με αυτό το μέλλον!
  Με κάθε τρόπο σε όλες τις εκλογικές μάχες να συμπορευτείτε με την μόνη αισιόδοξη και ελπιδοφόρα επιλογή, που είναι τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ!