Κυριακή 24 Μαΐου 2020

.....σουτάκια

- Μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ζητάμε οικονομική ενίσχυση από τους δήμους , τις Περιφέρειες, την ΕΠΟ, τις ΕΠΣ και από το κράτος και καλά κάνουμε. Πως όμως μιλάμε για ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με αμειβόμενους ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ; Αυτό δεν πρέπει ν΄ αλλάξει κάποια...
στιγμή και να περάσουμε σε μια κανονικότητα; Μήπως ήρθε η ώρα να πάμε σ΄ αυτό που λέμε "όλα στο φως";

- Ο διαιτητής είναι αμειβόμενος και έχει το παραστατικό με το οποίο και θα πληρωθεί. Ο προπονητής και ο ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να έχει κι αυτός ένα παραστατικό; Είναι λένε ερασιτέχνης και έχει μόνο έξοδα κίνησης!!! Συγνώμη, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αλήθεια. Ο προπονητής και ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να έχει μια αμοιβή και αυτό να είναι φανερό και όχι κρυφό. Αυτό μόνο λίγοι το εφαρμόζουν και θα πρέπει να είναι κανόνας, για να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες. Δεν μπορεί κάποιος να έχει μια αμοιβή για την συμμετοχή του στα τοπικά πρωταθλήματα, από 3.000 έως και 8.000 ευρώ κι να δηλώνει ερασιτέχνης!!!

- Πως είναι δυνατόν να πληρώνει μια διοίκηση τόσα χρήματα και την ίδια στιγμή να μην θέλει να πληρώνει διαιτητές, παράβολα, γιατρό κλπ;;;; Είναι άδικο ερασιτεχνικές ομάδες με συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα να έχουν 50.000 - 80.000 έξοδα τον χρόνο και να έχουν απαιτήσεις και άλλες ομάδες με ελάχιστα έξοδα και με ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομών που διαθέτουν, να έχουν την ίδια μεταχείριση.