Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ψυχραιμία

Την καλησπέρα μας στον πρόεδρο της ΕΠΣΕ κ. Γιάννη Ρέτσα και να του ευχηθούμε, να πάνε όλα καλά με την υγεία του και να βγει δυνατός από αυτή την περιπέτεια. Είναι αλήθεια πως εμείς δεν ανήκουμε στους φίλους του και στους χειροκροτητές του, αλλά ήμασταν στους φανατικούς υποστηρικτές του  και αυτοί ήταν ελάχιστοι.
Να θυμίσουμε πως όταν όλοι ψήφισαν για πρόεδρο τον κ. Ψαθά, ήμασταν οι μόνοι που λέγαμε να είναι πρόεδρος ο κ. Ρέτσας ο οποίος θα ήταν ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΣΕ, αφού αυτό είχε αποφασιστεί. Ο κ. Ψαθάς ήταν ο μεταβατικός πρόεδρος, όπως έλεγε ο ίδιος και οι υπόλοιποι του ΔΣ.
Εμείς ήμασταν οι μόνοι οι οποίοι δημόσια ....ζητήσαμε να παραιτηθεί ο κ. Παπακωνσταντίνου και να είναι επίσημα πρόεδρος ο κ. Ρέτσας και όχι "δήθεν πρόεδρος"!!!!
Αυτά ξεχάστηκαν ΟΛΑ, αλλά δεν μας ενοχλεί. Έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις. Ήμαστε καλοί και χρήσιμοι μέχρι να φτάσουν κάποιοι στον στόχο και μετά γινόμαστε αντίπαλοι, γιατί η κάθε εξουσία θέλει χειροκροτητές.
Θα φανεί παράξενο και περίεργο, αλλά εμείς είμαστε με τον Γιάννη Ρέτσα και γι΄ αυτό τον θέλουμε κύριο σε όλα.
Τόσα χρόνια στο πλευρό του Παπακωνσταντίνου αγαπητέ Γιάννη και ξαφνικά από την ώρα που έγινες πρόεδρος, άρχισες να μιλάς για λάθη των προηγούμενων ετών, λες και δεν ήσουν από αυτούς που ψήφιζαν τα πάντα και από αυτούς που ήταν πάντα υπερ του Παπακωνσταντίνου.
Ένα μεγάλο παράδειγμα και ας μας επιτραπεί να το γράψουμε, είναι το θέμα με την κυρία Βάσω Ηλία, η προσφορά της οποίας στο Ευβοϊκό ποδόσφαιρο είναι γνωστή σε όλους μας.
Ξαφνικά ανακάλυψαν κάποιοι πως ο Παπακωνσταντίνου ήταν αυτός που έβγαλε στην σύνταξη την κυρία Βάσω!!!! Σε ποιους τα λέτε αυτά κύριοι; Είμαστε από αυτούς που είχαν μιλήσει με τον κύριο Παπαδάκη και του είχαμε ζητήσει να βοηθήσει ώστε όλα να γίνουν χωρίς κόντρες και καβγάδες. Ξέρουμε καλά την θέση που είχαν πάρει τότε όλα τα μέλη της διοίκησης. Αλήθεια, ξεχάσαμε πως είχε ορισθεί μια επιτροπή, η οποία και ανέλαβε να βρει τρόπο ώστε να περάσει στην σύνταξη η κυρία Βάσω Ηλία, για να μην πληρώνει η ΕΠΣΕ περίπου 30.000 - 40.000 ευρώ για την μισθοδοσία της;
Εμείς ξέρουμε τον Γιάννη Ρέτσα που γνωρίσαμε πριν γίνει πρόεδρος και πριν περάσει στην αγκαλιά των χειροκροτητών και όψιμων φίλων του. 
Εμείς σ΄ εκείνον τον Γιάννη Ρέτσα πιστέψαμε και από τον οποίο περιμέναμε να πάει την Ένωση μερικά βήματα μπροστά με πρωτοβουλίες και νέες ιδέες και όχι να ρίχνουμε απλά ευθύνες στον Παπακωνσταντίνου και μόνο. για να καλύπτουμε τα δικά μας κενά.
Δεν θέλουμε ν΄ ακούμε πως ο Γιάννης Ρέτσας, ήταν απλά το σκυλάκι του Παπακωνσταντίνου και δεν έβλεπε και δεν ήξερε τίποτα.
Ο πρόεδρος περνάει μια περιπέτεια υγείας και του ευχόμαστε τα καλύτερα, αλλά και το ποδόσφαιρο ασθενεί βαριά. 
Θα είμαστε δίπλα του, όχι ως χειροκροτητές, αλλά επειδή ήμασταν πάντα υποστηρικτές του.
Στο χέρι του είναι να αποδείξει, πως κανείς δεν τον σέρνει από την μύτη τώρα και κανείς δεν τον έσερνε και στο παρελθόν.