Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Η μάχη όλων μας ενάντια στον κορονοϊό θα πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς κανένα χαλάρωμα και χωρίς εξαιρέσεις. Λάθος μεγάλο της Ιεράς Συνόδου η οποία θεώρησε σωστό να κάνει τον επαναστάτη και να πάει κόντρα στους νόμους και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Φαίνεται πως η φώτιση δεν έφτασε μέχρι τους Ιεράρχες μας και έτσι θα οδηγηθούν σε μία κόντρα με την κυβέρνηση, η οποία όμως κόντρα, οδηγεί στην εξάπλωση του κορονοϊού. Είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι, αλλά την πίστη μας δεν την στηρίζουμε σε.... κανέναν ιερέα, σε κανέναν Μητροπολίτη, σε κανέναν Αρχιεπίσκοπο. Η πίστη μας δεν έχει να κάνει με τις αποφάσεις τους και ελάχιστα μας ενδιαφέρει, ο λόγος που οδηγήθηκαν στην απόφαση να καλέσουν τους πιστούς στις εκκλησίες. Τον σταυρό μας και την προσευχή μας, μπορούμε να τα κάνουμε και στο σπίτι μας. Ο Θεός υπάρχει παντού.

- Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερη για μας και δεν το κρύβουμε. Αισθανθήκαμε πολύ όμορφα, όταν δεχθήκαμε ένα συμβολικό δώρο, από έναν άνθρωπο με τον οποίο έχουμε μια κόντρα εδώ και χρόνια, για πολλούς και διάφορους λόγους. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να εξηγήσουμε κάτι, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Δεν ανήκουμε σ΄ αυτούς που θέλουν να πάρουν εκδίκηση ή να πουλήσουν μαγκιά και να μην δεχθούμε, να δώσουμε το χέρι σ΄ έναν άνθρωπο ο οποίος έκανε πρώτος το βήμα. Διαφωνίες θα έχουμε, αλλά όχι κόντρες. Την καλημέρα μας και τα χρόνια μας πολλά.

- Έγινε και ο ανασχηματισμός και όλοι διαπίστωσαν πως ο πρωθυπουργός ξέρει τι κάνει και στηρίζει τους υπουργούς οι οποίοι τηρούν την κυβερνητική πολιτική. Ο Αυγενάκης έμεινε στην θέση του και αυτό ήταν σωστό. Εμείς το είχαμε γράψει από την αρχή. Ο πρωθυπουργός στηρίζει τον Αυγενάκη για έναν και απλούστατο λόγο. Υλοποιεί το κυβερνητικό πρόγραμμα και δεν κάνει του κεφαλιού του.

- Ο Βορίδης πλέον πήγε στο Εσωτερικών και μάλλον αυτό είναι θετικό για την Εύβοια και για την Περιφέρεια Στερεάς. Περιφερειάρχης και δήμαρχοι πρέπει να εκμεταλλευτούν την παρουσία του στο υπουργείο Εσωτερικών και να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έργων.