Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλή Κυριακή να έχετε όλοι σας. Κουράγιο και δύναμη να ευχηθούμε στους πυρόπληκτους και να ευχαριστούμε την Παναγιά, που αν και το μέγεθος της φωτιάς ήταν μεγάλο σε όλα τα μέτωπα, δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα.
Ο καθένας θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, αλλά αυτοί που προσπαθούν να πατήσουν πάνω στον πόνο των συνανθρώπων μας, να ξέρουν πως δεν θα τους πιστέψει κανείς. Είναι τραγικό να "κλαίνε" στο fb και το βράδυ να γλεντάνε....
Είναι ηλιθιότητα το να θέλει κάποιος να εκδικηθεί την όποια κυβέρνηση, γιατί δεν έστειλε όλα τα πυροσβεστικά, εκεί που ήθελε αυτός.
Μπορεί η καταστροφή να μας πονάει όλους, αλλά όλοι......έχουμε ευθύνες.

- Κανείς δεν κέρδισε πολιτικά και κομματικά, όταν βάζει μπροστά τις καταστροφές.
Την μάχη στο fb μπορεί να την κερδίζουν κάποιοι οι οποίοι κατασκευάζουν ειδήσεις και αυτοί που παρακαλάνε να υπάρξουν νεκροί από τις φωτιές, για να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά ξεχνούν εύκολα.

- Η καταστροφή έγινε και όποιος είχε την ευθύνη να την αναλάβει. Το ζητούμενο τώρα είναι, να μην χαθεί χρόνος. Να αποζημιωθούν αμέσως, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατίες όλοι οι πληγέντες. Να δοθούν χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών στα σπίτια και για να χτισθούν νέα όπου χρειασθεί. Το στοίχημα αυτό θα είναι. Τώρα οι αποζημιώσεις και ας ελεγχθούν τα πάντα μετά.

- Να κηρυχθούν αναδασωτέες όλες οι περιοχές αλλά να μην φυτέψουμε πεύκα. Ας μιλήσουν οι ειδικοί κι ας βρεθούν δένδρα που δεν θα καίγονται τόσο εύκολα.

- Αύριο να παρθεί απόφαση και να αναπληρωθεί η χαμένη τουριστική περίοδος για την Λίμνη, τις Ροβιές, την Αγία Άννα και όλες τις περιοχές, με δωρεάν 4ήμερα για έναν χρόνο σε όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως και χωρίς καμία προϋπόθεση. Κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, πρέπει να ζήσει αυτή η περιοχή και θα ζήσει.

- Πρωθυπουργέ κύριε Μητσοτάκη, την ώρα που όλοι θα σας πυροβολούν, εσείς να απαντάτε με μέτρα ανακούφισης, για την Βόρεια Εύβοια. Να ζωντανέψει η Βόρεια Εύβοια και να γίνει καλύτερη και από πριν.

- Όλες οι οικογένειες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους να τους δοθεί η δυνατότητα για όσο χρειασθεί, να βρούνε ένα άλλο διαμέρισμα, είτε είναι σε ξενοδοχεία, είτε σε ενοικιαζόμενα και όχι να συνεχίσουν να ζούνε στα κλειστά γυμναστήρια και δεν ξέρουμε που αλλού.

- Πρωθυπουργέ κύριε Μητσοτάκη, δεν υπάρχει χρόνος, γιατί θα έρθει ο χειμώνας. Οικονομική βοήθεια στους πληγέντες, για τα απαραίτητα. Άμεση οικονομική ενίσχυση για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους.  Στέγη για όλες τις οικογένειες τώρα.

- Σήμερα θα έχουμε αναρτήσεις \ ειδήσεις και όχι σχόλια. Από αύριο Δευτέρα θα επανέλθουμε.