Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

Περί πολιτιστικών και πολιτισμού....

Ας είμαστε λίγο πιο ταπεινοι...
Πολιτισμός σίγουρα είναι και οι πολιτιστικές δράσεις. 
Επειδή όμως κάποιοι πανηγυρίζουν επειδή μπόρεσαν  μετά από οκτώ (😎 χρόνια πλήρους απραξίας να διοργανώσουν μερικές εκδηλώσεις, έχουμε να σχολιασουμε τα εξης: Καλοδεχούμενες κι ας άργησαν!
Όμως!
- Πολιτισμός είναι και το να έχεις νερό για να μπορείς να πίνεις και να πλενεσαι το καλοκαίρι. 
-Πολιτισμός είναι και το να μαζεύονται τα σκουπίδια ωστε να μην βρωμάει ο τόπος.
-Πολιτισμός είναι το να μην έχεις καταντήσει τους δρόμους που οδηγούν στις χωματερές σκουπιδότοπους.
-Πολιτισμός είναι το να αλλάζεις τις λάμπες και να μην αφήνεις τους πολίτες στα σκοτάδια.
- Πολιτισμός είναι το να έχεις επισκευάσει τα δυο πυροσβεστικά που έχεις και να μην τα έχεις χαλασμένα ενα (1) χρόνο τώρα! Όπως επίσης το να έχεις οργανώσει και να συνδράμει στις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας, σε μια περίοδο που κυριολεκτικά ο τόπος καίγεται.. 
- Πολιτισμός είναι το να προάγεις τον μαζικό αθλητισμό και να μην έχεις κατεστραμμένες αθλητικές... υποδομές, γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια, 8 χρόνια τώρα!
-Πολιτισμός είναι το να βελτιώνεις την βατοτητα των δρόμων και να μην τους αφήνεις απροσπελαστους και κατεστραμμένους.
-Πολιτισμός είναι το να μην έχεις κλειστό το σπίτι του Παπανικολάου οκτω (😎 χρόνια δίχως καμία σοβαρή δικαιολογία.
- Πολιτισμός είναι το να λειτουργείς τα ΚΑΠΗ και να συνδράμεις στην τριτη ηλικία και όχι να τα εχεις καταργησει και να τα έχεις κλείσει σχεδόν όλα.
- Πολιτισμός ειναι το να μην έχεις μετατρέψει την τοπική πολιτική αντιπαραθεση σε βιομηχανία μηνύσεων και σπίλωση υπολήψεων.
- Πολιτισμός ειναι το να μην κρύβεσαι πίσω από ανώνυμους και επώνυμους λιβελογράφους τους οποίους υποκινείς και πληρώνεις για να πολώνουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Τορπιλιζοντας την απαιτουμενη και λίαν αναγκαία ενότητα.
- Πολιτισμός είναι το να μην εχεις τους βιολογικούς κατεστραμμένους και ασυντηρητος με αποτέλεσμα τα λυμματα να πέφτουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.
-Πολιτισμός είναι το να ενημερώνεις τους πολίτες για τα δρώμενα και να τους ακούς πρόσωπο με πρόσωπο και όχι να κρύβεσαι ρίχνοντας τις ευθύνες σε άλλους.
Και πολλά άλλα ακόμη....
Υ.Γ. Αυτά τα λίγα με αφορμή τις πρόσφατες  δηλώσεις και τα πανηγύρια των Θεοδώρου, Κουτελου, κτλ...
Ας είμαστε λίγο πιο ταπεινοι...