Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλή εβδομάδα και να προσέχετε την υγεία σας. Καλημέρα και στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, αφού ήμερα ανοίγουν τα σχολεία, θα γίνει ο αγιασμός και θα χτυπήσει το κουδούνι.
Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μην ξανακλείσουν τα σχολεία εξ αιτίας του κορονοϊού.
Να προσέχουμε όλοι, να τηρούμε τα μέτρα και τους κανόνες.
Τα σχολεία ανοίγουν και οι γνωστοί "επαναστάτες" ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, γιατί θέλουν τα δικά τους και μετά καταλήγουν να μιλούν αυτοί καθημερινά για το δημόσιο σχολείο και ενάντια στα ιδιωτικά σχολεία....και πανεπιστήμια.
Φροντίζουν πρώτα να δημιουργήσουν μπάχαλο και μετά λένε ποιος οδηγεί τα παιδιά στα ιδιωτικά.

- Κυρίες και κύριοι στις δημοκρατίες, ο λαός αποφασίζει για το ποια πολιτική θέλει, ποια κυβέρνηση θέλει και ποιο πρόγραμμα για την παιδεία θέλει. Με τις καταλήψεις, τις απεργίες και τις στάσεις εργασίας, δεν βγαίνει τίποτα και έχουμε μερικούς να περνάνε καλά και τα παιδιά να μην μαθαίνουν τίποτα, οι ζημιές στα σχολεία να είναι απίστευτες και φυσικά καταλήγουμε στο μπάχαλο στην δημόσια παιδεία.

- Δική μας άποψη είναι, τα σχολεία να είναι πάντα ανοιχτά και όποιο παιδί θέλει την μόρφωσή του, να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο ελεύθερα. Με κλειστά σχολεία, με καταλήψεις, με απεργίες και όλα τα σχετικά, δεν θα έχουμε ποτέ σωστή παιδεία και μάλιστα δημόσια.

- Επιτρέψτε μας να στείλουμε την καλημέρα μας και να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά, στο 2ο Δημοτικό Βασιλικού και στο 4ο Νηπιαγωγείο επίσης Βασιλικού. Με υγεία για παιδιά και εκπαιδευτικούς και να ξέρουν πως τους αγαπάμε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

- Εμείς περιμένουμε να φτάσουμε ως κράτος στο σημείο που τα παιδιά θα πηγαίνουν στο σχολείο κι εκεί θα τους περιμένει μια σχολική τσάντα με τα βιβλία, τα τετράδια, τα μολύβια και όλα τα σχολικά είδη που θα χρειασθούν τα παιδιά, κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

- Δεν μπορέσαμε ποτέ να καταλάβουμε, γιατί το κράτος δεν μπορεί να πληρώσει αυτά τα χρήματα και να πρέπει ο γονιός να βάζει το χέρι στην τσέπη, την ώρα που η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Δωρεάν δημόσια παιδεία λέει το σύνταγμα, αλλά την πληρώνουμε ακριβά και ιδιαίτερα τώρα με τον κορονοϊό.

- Κυρία Κεραμέως, χωρίς διαδικασίες, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς αιτήσεις και άλλα σχετικά, να δουν τα παιδιά και οι γονείς 200 ευρώ στους λογαριασμούς τους, για να μπορέσουν να πάρουν τα απαραίτητα, αν δεν μπορείτε να τα πάτε στα σχολεία. Μπορεί γι΄ αυτό να μην απεργεί κανείς, αλλά αυτό είναι ουσιαστικό πρόβλημα.